Ilyen esetben h osztoznátok?
Van egy barátnőm, akivel 5 éve vagyunk együtt.
Mikor megismerkedtünk én már dolgoztam, mellette főiskolára jártam, ő egy levelezőin végzett szakmát, oda is költözött hozzám kb két hónapon belül, én tartottam, de igazából csak félig, mert a családja vette a bérletet, fizette a sulit, szal a rezsi meg a kaja volt az én részem.
Másfél év után megkeresett egy rokonom, ajánlott egy munkát, ami jó pénzzel kecsegtetett, de nem mertem elvállalni, mert a mostanival már akkor is jól kerestem meg biztos volt, de ott volt, h ezzel egy hónapban akár 1 millió.
Egyértelmű volt, h én nem hagyom ott a biztost, hanem ő vállalja el.
Szal elkezdte helyettem barátnőm, bejött, de tudni, kell, h ugye én rokonom intézte, tanította be meg máig toljuk a szekerét az ismerőseink által.
Most meg akartunk venni egy lakást a pénzből és nem volt róla még szó, de kellene írni egy szerződést, h na akkor ki mennyit kap belőle.
Rendben van, h az ő nevén van a pénz, de az én 300 ezer forintos fizetésemből éltünk, az övé végig félre lett rakva, kb 20 millió forint.
Így szerintem az 50%-50% elég reális meg korrekt.
Ne női ésszel gondolkodj, tudom, h akkor nem látok egy forintot se.
Felnőtt, gerinces ember módjára.
De most ti együtt vagytok, házat vesztek, de már a váláson gondolkozol? Egyébként hivatalosan nem gondolom, hogy járna neked a fele. Te nem kockáztattál, ő vállalta, bejött neki, az ő szerencséje, és ki nem sz*rja le, hogy ki szerezte a munkát?! Szóval nem, egyáltalán nem korrekt a dolog.
Gyakorlatilag meg ha a párommal tervezem az életem, akkor nincs házassági szerződés, minden közös, és fel sem merülne bennem ilyen hülyeség, hogy kiálezzem a pénzre, kinek mi jár...
Ti milyen vállalásról beszéltek?
Annyi dolga volt, h amit az én rokonom meghatározott neki azt megcsinálja, ég világon nem kockáztatott semmit.
Minden a szájába lett adva, nélkülünk szarra se vitte volna, csak nekünk nem volt időnk ezzel foglalkozni.
Szerintem azok után, h ez így megtörtént az a minimum, h nem azt fizeti ki, amit én ráköltöttem, főleg, h az elején nem is dolgozott.
Ennek meg az az alapja, h én végig így voltam vele, h majd felezünk, mert alap, h másképp el lett volna zavarva és folytattam volna én.
De megbíztam benne és ezért én a saját munkám folytattam, h ő tudja hajtani a pénzt.
Na majd rákérdezek, ha játsza az eszét holnap már nem kell bejönnie dolgozni, majd akkor rájön, h nem olyan magy sztár...
De kb 100% h ő is így érzi jogosnak.
Persze, hát ez aztán tényleg mellékes, h ki intézte a munkát meg h alá dolgoztunk, végülis csak havi 1 milliót akasztott vele, bármikor talál az ember ilyen munkát igaz?
Szégyellhetnétek magatokat ti is ezzel a hozzáállással, h mikor én pénzeltem akkor jó volt, h eltartottam, de h most ő keres többet már ne reménykedjek, h visszakapom a jófejséget, örüljek, h egyáltalán szóba áll velem..
Ez kb olyan h van egy barátod, megosztod vele az utolsó kenyered, de mikor meg nyer a lottón akkor meg szarik a fejedre és ha megemlíted, akkor visszaveszi a zsíros kenyeret..
Undorító....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!