Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Baromi ciki, hogy nem tudom,...

Baromi ciki, hogy nem tudom, de hogy kell levelet feladni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nagyon gáz, hogy nem tudom, de sosem csináltam még, és a szüleim sem nagyon mondták még el pontosan hogyan is megy ez.

Tehát...:

Azt értem, hogy a borítékra rá kell írni a nevet meg a címet, akinek küldöm, de kötelező a saját nevemet+címemet is?

Aztán egy borítékba csak a levelet rakhatom, vagy valami apróságot is?

Mekkora lehet a levél/boríték?

Fizetni kell érte? (Belföld...Budapestről egy Pécs közelében lévő faluba menne)

Ha bemegyek a postára, akkor mit kell csinálni, mondani? :S

Bocsi, a sok hülye kérdésért, és alapesetben a szüleimet kérdezném, csak nem szeretném, hogy tudják, hogy levelet küldök valakinek. (Vagyis annak a valakinek a személye zavarná a szüleimet.)

Előre is nagyon köszönöm szépen a segítséget!

16L :$

2013. febr. 1. 18:54
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Te tudod értelmezni a kérdésemet?

már eleve úgy kezdtem "Baromi ciki...", aztán a leírásban: "Tudom, hogy nagyon gáz..." Előbb gondold végig mit akarsz leírni, utána kommentelj. :) Köszönöm a figyelmet, elmehetsz, erre nem kell válaszolnod. :)

A többieknek még egyszer nagyon szépen köszönöm! :)

2013. febr. 1. 21:19
 12/21 anonim ***** válasza:
97%

:)

Általános iskolában kaptunk egyszer egy ilyen házi feladatot. Fel kellett adni egy levelet az egyik osztálytársunknak. Majd mindenkinek be kellett mutatni, hogy megkapta, amit neki szántak. Igaz ez kb. 20 éve volt, de azért a mai modern világban is taníthatnák ezt szerintem.

2013. febr. 2. 14:26
 13/21 A kérdező kommentje:

Ez egy tök jó ötlet szerintem! :)

Úgyis tanítónőnek készülök, tehát majd talán bevetem az osztályomnál. :D

2013. febr. 2. 14:54
 14/21 TappancsMancs ***** válasza:
100%

:) Szerintem is bájos! :)

Talán csak annyit lehet hozzátenni, hogy ha csak levélpapírod van (azért még vonalas/kockás is jó) de ha csak megírtad és nincs borítékod se bélyeged, akkor azt is adnak a postán. Csak akkor amikor mondod mit szeretnél, adja neked a borítékot és készíts ki tollat. A sorban mögötted állók miatt, hogy tartsd fel nagyon a sort. Kikészíted a tollat és a címet amire felírtad, gyorsan ráírod, beteszed a borítékba a leveledet. Nyálazod lezárod, de le tudják ragasztani is, a bélyeget is ráteszi.

Remélem érthető volt. :) Akár ha csak a leveled van akkor is bemehetsz. :)

2013. febr. 2. 23:12
 15/21 TappancsMancs ***** válasza:
100%

jav*

hogy ne tartsd fel nagyon a sort.

2013. febr. 2. 23:13
 16/21 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Lhet egy megértő és kedves tanítónővel több lesz? :)
2013. febr. 2. 23:14
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :) Pont ez kérdés jutott eszembe! Köszi. :)
2013. febr. 2. 23:42
 18/21 TappancsMancs ***** válasza:
94%

Szívesen! :) Még valami. A postán az ablakok fölött, ahol sorbaállnak ott az ablakok fölött vannak jelek, hogy melyik ablaknál mit intéznek.

Van ahol csak pénz ki/be fizetés. Van ahol valami boríték jelet is látsz, na oda állj sorba. :D

2013. febr. 3. 01:02
 19/21 A kérdező kommentje:
Már előre tudod a gondolataimat. :D Köszönöm! :)
2013. febr. 3. 13:49
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez már 10 éve se volt "ciki", és most se az. Ha visszaemlékszem az iskolás éveimre, nem volt szó levél feladásról, habár pofon egyszerű, de ha sose csinált/látott ilyesmi az ember, akkor érdemes valahol rákérdezni.

Én 27 éves vagyok, de egy kezemen megtudom számolni hányszor kellett levelet feladnom az életem során, és ezek közül talán 1 db volt hivatalos.

2023. márc. 22. 21:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!