Baromi ciki, hogy nem tudom, de hogy kell levelet feladni?
Tudom, hogy nagyon gáz, hogy nem tudom, de sosem csináltam még, és a szüleim sem nagyon mondták még el pontosan hogyan is megy ez.
Tehát...:
Azt értem, hogy a borítékra rá kell írni a nevet meg a címet, akinek küldöm, de kötelező a saját nevemet+címemet is?
Aztán egy borítékba csak a levelet rakhatom, vagy valami apróságot is?
Mekkora lehet a levél/boríték?
Fizetni kell érte? (Belföld...Budapestről egy Pécs közelében lévő faluba menne)
Ha bemegyek a postára, akkor mit kell csinálni, mondani? :S
Bocsi, a sok hülye kérdésért, és alapesetben a szüleimet kérdezném, csak nem szeretném, hogy tudják, hogy levelet küldök valakinek. (Vagyis annak a valakinek a személye zavarná a szüleimet.)
Előre is nagyon köszönöm szépen a segítséget!
16L :$
"Azt értem, hogy a borítékra rá kell írni a nevet meg a címet, akinek küldöm, de kötelező a saját nevemet+címemet is? "
Ha sima level, akkor nem kotelezo rairni a sajat adataidat. Ajanlottnal igen, sot egy ajanlott kuldemeny feladovevenye cetlit is ki kell tolteni.
"Aztán egy borítékba csak a levelet rakhatom, vagy valami apróságot is? "
Barmit belerakhatsz, ami belefer. Torekeny dolgot erdemes belelt boritekban kuldeni.
"Mekkora lehet a levél/boríték? "
A4 meret is letezik.
"Fizetni kell érte? (Belföld...Budapestről egy Pécs közelében lévő faluba menne)"
Igen, fizetni kell, a www.posta.hu oldalon van fent dijszabas is.
"Ha bemegyek a postára, akkor mit kell csinálni, mondani? :S"
Jo napot kivanok, ezt a levelet szeretnem feladni. Ott megkerdezik hogy siman vagy elsobbsegivel -az elsobbsegi gyorsabb es dragabb- megmondja az arat, fizetsz es ennyi volt.
Ezen a linken megtudod nézni hogyan címezd a boritékot.
Igen tehetsz bele bármit. Súlytól függ mennyit kell fizetned. Ezt a posta.hu honlapján megtudod nézni.
Bemész a postára nyomsz egy sorszámot levél feladásra vagy ha ilyen nincs azon a potán akkor sorba állsz a megfelelő ablakhoz és mondod hogy ezt szeretnéd feladni. Fizetsz és kész.
Uhh, nagyon nagyon szépen köszönöm! :)
Már féltem, hogy sokkal bonyolultabb.. :D
:) ez aranyos
ha pontosan megcímzed a borítékot ( név, város, utca, házszám, irányítószám), akkor nem muszáj ráírnod a saját címedet. Az azért érdekes, hogy vissza tudják neked küldeni, ha valmi miatt nem lehet kézbesíteni.
A te adataid a boríték bal felső sarkába kerülnek, a címzett adatai pedig jobb oldalra, de oda is írhatod elé, hogy "címzett"
ha apróságok is elférnek a borítékban, de ha túl nehéz vagy túl nagy, akkor kicsit drágább. De egy apróság (pl karkötő) simán belefér. 30 gramm a határ egyébként.
Bélyeget kell rá tenni. Ha van rajta, akkor bedobhatod a postaládába. Általában van ilyen... egy nyílásba bedobod, van belföld, külföld, budapest feliratú...
De ha nincs bélyeged, akkor beállsz a sorba, odaadod a postáskisasszonynak és mondod, hogy fel szeretnéd adni. Ő pecsétet tesz rá és fizetsz neki.
Lehet elsőbbségivel, meg ajánlva, hogy már másnap odaérjen, de ezek mind plusz költségek.
Simán 110 Ft
elsőbbségivel 140
ajánlottan 360
elsőbbségivel és ajánlottan 390
Huu, értem, köszönöm! :)
Sokat segítettetek.
Köszönöm, érdemes megírni az ilyen válaszokat! ;)
Látom a többiek is egyetértenek velem a %-od alapján.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!