Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Baromi ciki, hogy nem tudom,...

Baromi ciki, hogy nem tudom, de hogy kell levelet feladni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nagyon gáz, hogy nem tudom, de sosem csináltam még, és a szüleim sem nagyon mondták még el pontosan hogyan is megy ez.

Tehát...:

Azt értem, hogy a borítékra rá kell írni a nevet meg a címet, akinek küldöm, de kötelező a saját nevemet+címemet is?

Aztán egy borítékba csak a levelet rakhatom, vagy valami apróságot is?

Mekkora lehet a levél/boríték?

Fizetni kell érte? (Belföld...Budapestről egy Pécs közelében lévő faluba menne)

Ha bemegyek a postára, akkor mit kell csinálni, mondani? :S

Bocsi, a sok hülye kérdésért, és alapesetben a szüleimet kérdezném, csak nem szeretném, hogy tudják, hogy levelet küldök valakinek. (Vagyis annak a valakinek a személye zavarná a szüleimet.)

Előre is nagyon köszönöm szépen a segítséget!

16L :$

2013. febr. 1. 18:54
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

"Azt értem, hogy a borítékra rá kell írni a nevet meg a címet, akinek küldöm, de kötelező a saját nevemet+címemet is? "

Ha sima level, akkor nem kotelezo rairni a sajat adataidat. Ajanlottnal igen, sot egy ajanlott kuldemeny feladovevenye cetlit is ki kell tolteni.

"Aztán egy borítékba csak a levelet rakhatom, vagy valami apróságot is? "

Barmit belerakhatsz, ami belefer. Torekeny dolgot erdemes belelt boritekban kuldeni.

"Mekkora lehet a levél/boríték? "

A4 meret is letezik.

"Fizetni kell érte? (Belföld...Budapestről egy Pécs közelében lévő faluba menne)"

Igen, fizetni kell, a www.posta.hu oldalon van fent dijszabas is.

"Ha bemegyek a postára, akkor mit kell csinálni, mondani? :S"

Jo napot kivanok, ezt a levelet szeretnem feladni. Ott megkerdezik hogy siman vagy elsobbsegivel -az elsobbsegi gyorsabb es dragabb- megmondja az arat, fizetsz es ennyi volt.

2013. febr. 1. 19:00
 2/21 anonim válasza:
100%

[link]

Ezen a linken megtudod nézni hogyan címezd a boritékot.

Igen tehetsz bele bármit. Súlytól függ mennyit kell fizetned. Ezt a posta.hu honlapján megtudod nézni.

Bemész a postára nyomsz egy sorszámot levél feladásra vagy ha ilyen nincs azon a potán akkor sorba állsz a megfelelő ablakhoz és mondod hogy ezt szeretnéd feladni. Fizetsz és kész.

2013. febr. 1. 19:02
 3/21 A kérdező kommentje:

Uhh, nagyon nagyon szépen köszönöm! :)

Már féltem, hogy sokkal bonyolultabb.. :D

2013. febr. 1. 19:03
 4/21 A kérdező kommentje:
Hmmm... és a bélyeggel mi a helyzet?
2013. febr. 1. 19:07
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
A postan rateszik, azert kell fizetned. Es ne vard, hogy visszaadja a levelet, mar megyis a postazoba, ha kifizetted. :)
2013. febr. 1. 19:09
 6/21 anonim válasza:
100%

:) ez aranyos

ha pontosan megcímzed a borítékot ( név, város, utca, házszám, irányítószám), akkor nem muszáj ráírnod a saját címedet. Az azért érdekes, hogy vissza tudják neked küldeni, ha valmi miatt nem lehet kézbesíteni.

A te adataid a boríték bal felső sarkába kerülnek, a címzett adatai pedig jobb oldalra, de oda is írhatod elé, hogy "címzett"

ha apróságok is elférnek a borítékban, de ha túl nehéz vagy túl nagy, akkor kicsit drágább. De egy apróság (pl karkötő) simán belefér. 30 gramm a határ egyébként.

Bélyeget kell rá tenni. Ha van rajta, akkor bedobhatod a postaládába. Általában van ilyen... egy nyílásba bedobod, van belföld, külföld, budapest feliratú...

De ha nincs bélyeged, akkor beállsz a sorba, odaadod a postáskisasszonynak és mondod, hogy fel szeretnéd adni. Ő pecsétet tesz rá és fizetsz neki.

Lehet elsőbbségivel, meg ajánlva, hogy már másnap odaérjen, de ezek mind plusz költségek.

Simán 110 Ft

elsőbbségivel 140

ajánlottan 360

elsőbbségivel és ajánlottan 390

2013. febr. 1. 19:09
 7/21 A kérdező kommentje:

Huu, értem, köszönöm! :)

Sokat segítettetek.

2013. febr. 1. 19:16
 8/21 anonim ***** válasza:
2%
Hát eléggé ciki. Attól hogy digitalizált világban élünk, modern kütyükkel, azért illő lenne 16 évesen megírni KÉZZEL egy levelet és feltudni adni a postán. Elég szomorú, a mai fiatalok erre sem képesek. Félek, én már mi lesz ezeknek a gyerekeivel, ha már a szüleik se tudnak egy levelet feladni. Igaza volt az öregeknek, ez a világ egyre butább lesz.
2013. febr. 1. 20:49
 9/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm, érdemes megírni az ilyen válaszokat! ;)

Látom a többiek is egyetértenek velem a %-od alapján.. :D

2013. febr. 1. 20:52
 10/21 anonim ***** válasza:
5%
Pont erről beszélek te lány. Annyira buta vagy, hogy az itteni százalékot veszed figyelembe. Attól, hogy pár ember leírta neked normálisan, hogyan kell küldeni egy levelet, attól a tényen nem változik, hogy igenis ciki. Persze tudom neked nem számít te korosztályodnak, mert ott a fb, meg skype meg minden. De ez alapnak kellene lennie 16 évesen... Ha pedig nem tartod cikinek, akkor meg nem úgy kellett volna feltenni a kérdést, ahogy feltetted. Na de te okos lány vagy :)
2013. febr. 1. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!