Ebben az esetben jogos visszakérni a pénzt vagy sem?
Figyelt kérdés
Gimnazista vagyok, volt nálunk egy cserediák program amiben reszt vettem. Nyaron be kellett fizetnünk 15 ezer forintot, hogy mehessek Finnországbae aztan ugy alakult hogy lemondjuk az utat. Az édesapám mindig elfelejtette lemondani igy ugy voltam vele hogy akkor megyek. Egyik nap, nyár végén viszont ugy jott haza hogy bement beszélni a szervező. tanárnővel aki annyit mondott, utanan?ez meg lehet-e oldani. Aztan visszahivta apát hogy találkozzanak egy automatanal es visszaadja a penzt. Mire apa odaért közölte vele a hölgy, hogy atiratta a repulojegyet mas nevere (berakta valami kiskedvenc tanítványát gyorsan a helyemre) es fizessunk 10 ezer ft -ot még, hogy ne menjek. Nem fizettunk nyilván, de az a 15 ezer odalett, pedig a csaladom anyagi helyzete eleg rossz most..2013. jan. 31. 00:20
11/17 anonim válasza:
"Édesapám mindig elfelejtette lemondani."
Nagyon sürgős lehetett akkor a lemondás.
12/17 anonim válasza:
Nem tuti, hogy vissza adják, de kérd :D
Embereknek van 1 rossz szokásuk hogy pénzt vissza nem adnak XD
13/17 A kérdező kommentje:
Akkor nem volt sürgős.
2013. jan. 31. 06:22
14/17 anonim válasza:
Én szerintem jogos, hogy nem adják vissza. Ti mondtátok le. Az, hogy a tanárnő mit ügyeskedett ill. kivel töltötte fel a helyeket az a ti szempontotokból teljesen lényegtelen!
15/17 anonim válasza:
De az ügyeskedés lehetett volna az is, hogy lemondja a repülőjegyet, mert így még vissza is kaphattak volna valamennyi pénzt, nem pedig átíratja 25ezerért...
16/17 anonim válasza:
Azért ez nem ilyen egyszerű, ahogy ti elképzelitek, hogy lemondja azt annyi.. és a másik gyerek, aki ugye szintén részt vett a csereprogramban? Na, az majd kihez fog jönni MO-ra?!
Szóval tök jogos, hogy nem kaptátok vissza a pénzt.
17/17 A kérdező kommentje:
En tavasszal fogadtam cserediakot, tehat a magyarok mentek utoljara hozzájuk. Amugy nem azt mondtuk h mondja le, hanem megkerdeztuk lemondhato e. Aztmondta utánanéz, erre lemondta az egeszet anelkul h szolt volna a lehetőségekről
2013. jan. 31. 15:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!