Te mire költenél ebben az esetben? Hol spórolhatnék, min?
110-25-7-3-15=60. Ebből 30 kaja, 10 egyéb és 20 marad.
Ha a testvéredre mindenképp költeni akarsz, akkor ennyi marad.
Miért, te vetted fel a hitelét? Várj, inkább ne menjünk bele.
Úgy, ha egy kicsit megtanulsz ingyenélni. Például ehetsz sokszor szülőknél, rokonoknál is. A tesódnál is ehetsz néha, ha már fizeted a hitelét.
Egyedül laksz albérletben, vagy hogy jön ki a 25 bérleti díj? Ha vannak bérlőtársaid, velük is vehetsz közösen ételt. Mondjuk ha vidéki vagy, akkor reális egy kislakásra a 25, ha egyedül vagy benne.
Kezdd el írni a kiadásaidat? Most kerültél ebbe a helyzetbe januárban? Mert ha már eddig is így volt, ahogy írtad, akkor tudnod kellene, hogy mire mennyi megy el egy hónapban.
Utolsó:
Nem minden szégyen. Hárman lakunk albérletben két gyerekkori jó barátommal.
Mikor a vasútállomáson egyikükért BMW-vel, a másikért Mercivel jöttek, értem pedig a Ladával, azóta többször mondják, hogy egyek meg nyugodtan egy konzervet tőlük, vagy hogy vettek egy hatos csomag ásványvizet, nem kell kifizessem.
Cserébe többször mosogatok el és rendben tartom a közösen használt részeket, a konyhát és a fürdőszobát.
Kérdező, talán te is tudnál ilyen módon spórolni. Több házi munkát végezhetnél és cserébe a lakótársaid megoszthatnák veled az ételük egy részét. Nem hatalmas adagokra gondolok, de annyira hogy havi párezerrel biztos kevesebbet kelljen költeni rá.
Feltételezem, hogy szinte bármit megeszel és nem vagy válogatás (egészséges, természetes ételekre gondolok).
Vegyél nagy tételben. A piacokon vegyél egyszerre több kiló krumplit, rizst, akár 5-10 kg-t is ha elbírod hozni. Nagy tételben sokkal olcsóbb.
Egyél ritkábban húst. A nettóm 200 felett van, de csak heti 4-5 nap van olyan hús az étrendemben, amit magamnak vettem.
Legyen otthon 3-4 fajta étel nagy mennyiségben. Köretek, főzeléknek valók. Ne ugorj le a boltba valami kis apróságért, amit megkívántál. Ha van otthon 3-4 féle étel, azokat már tudod variálni és még azt sem mondhatod, hogy nem eszel változatosan.
Kerüld a szemetet. Csoki, chips, gyorsételek. Drágák is, egészségtelenek és hízlalnak is. Én jól megvagyok nélkülük és helyette máshogy elégítem ki a vágyaim.
Nem írtam le az élet minden bölcsességét, csak néhány alapvető dolgot. Ha kérdésed van, kérdezz még konkrétan nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!