Hogyan spórolhatnék?
Figyelt kérdés
Egyszer csak azt veszem észre, hogy egyre kevesebb pénzem van. Dolgozom és bár csak zsebpénz az, amit keresek, mégsem értem, hogy mire költök ennyit. Még kaját is ritkán veszek, mert többnyire otthonról viszem. Hogyan tudnék egy kicsit körültekintőbb lenni? Hogyan írjam össze a kiadásaimat? Valaki segítsen, mert megint ott fogok tartani, hogy nem lesz egy petákom sem és a semmire költöttem el mindet!2012. febr. 4. 20:54
1/4 A kérdező kommentje:
Most leültem és kicsit átgondoltam a hetet. Sok apróságból jöhet össze az, hogy ennyi pénzem elmegy. Voltam postán, ajánlottan feladtam levelet, tisztasági dolgok, illetve 1-2 olyan, amiről bevallom, hogy nem feltétlenül volt szükséges. De ez csak ez a hét volt, nem tudom mi volt múlt héten vagy azelőtt.
2012. febr. 4. 21:01
2/4 anonim válasza:
Barátom...
Ismerős a helyzet! Én már rájöttem, hogy hol folyik el a pénz. A bankkártyás fizetés nagyon becsapós. Ezen túl vedd ki az összes pénzedet, és írj naplót a kiadásokról.
3/4 anonim válasza:
Teljesen mindegy, hol írod, de kezdd el írni. Én egy sima excel táblában csinálom, egyik oszlopban a kiadások, a másikban a bevételek, a harmadikban hogy mire ment el. Hó végén szembesültem azzal, hogy suliban, melóban, itt-ott a városban 5 ezret elkávéztam, azóta erre figyelek.
4/4 A kérdező kommentje:
bankkártyával még soha nem fizettem, úgyhogy azzal biztos nincs baj (kp-ban kapom a fizumat). Egyszerűen az a sok apróság, hogy akkor ma egy kávé, holnap ez, aztán az és így összejön. Akkor lehet én is ilyen táblázatba fogom írni ezentúl, mert ez így nagyon rossz, hogy a pénz csak megy és megy és még csak azt sem tudom megmondani, hogy mire.
2012. febr. 5. 10:01
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!