Szeretnék rendelni egy telefon egy embertől utánvéttel. Postás meghozza nekem a csomagot én kibonthatom mielőtt kifizetem?
Nem.
A postás meg ha meg is várja, hogy kibontsd akkor mi van? Neki nem az a dolga, hogy kihozzon neked egy telefont, hanem az, hogy kézbesítse a CSOMAGOT! A csomag tartalmához semmi köze nincs.
A postás nem kötelezhető, hogy megvárja, amíg felbontod.
Viszont ha a csomag/boríték valamilyen módón kívülről sérült, vagy ne vedd át, vagy ha átveszed, vetess fel jegyzőkönyvet, mert enélkül az eladónak nem tudnád bizonyítani.
Sajnos az, hogy esetleg egy ép csomagolás alatt nem az lenne, mint amit vársz, a postással nem orvosolható.
Eddig rossz válaszokat kaptál!
Először ki kell fizetned, azután már felbonthatod.
Viszont megkérheted a postást (főleg, ha jattoltál neki), hogy maradjon ott tanúnak amíg kinyitod.
Ha véletlenül féltégla van benne, akkor tudsz feljelentést tenni, mert erre hivatalos személy lesz a tanúd!!
És akkor mi van? Ettől még a postás ugyan úgy megy a dolgára, nem érdekli, ha féltégla van a csomagban.
Feljelentést meg amúgy is lehet tenni, minden ilyen esetben feltételezi a rendőrség, hogy a csomag átvevője mondd igazat. Illetve "unpacking" videó alap, amit szintén elfogad a rendőrség bizonyítéknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!