Terhesen, munka nélkül hogy jár segély, gyes, gyed?
Nincs munkám, a TB-t fizetem magam után.
Nemrég derült ki, hogy terhes vagyok. Mire számíthatok Gyes és Gyed terén? Melyikre van jogosultságom így, hogy fizetem a TB-t?
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ilyen körülmények között kaphatok e munkanélküli segélyt?
Előre is köszönöm a segítséget.
Ha a TB fizetés alatt a havi 4.500,- Ft fizetését érted akkor az csak egészségügyi ellátásra jogosít, másra nem. A gyes alanyi jogon járó munkaviszonyhoz nem kötött ellátás. Tgyáshoz, gyedhez függően attól, hogy mikor szülsz (2010.május 1 előtt vagy után) 180 vagy 365 nap munkaviszony kell a szülést megelőző két évben illetve a biztosítás fennállta alatt kell szülni. Munkanélküli ellátásra akkor tarthatsz igényt ha a munkanélkülivé válás előtti 4 évben legalább 365 nap munkaviszonyod volt.
(ha csak 200 napnyi munkaviszonyod van akkor is jár valami a munkaügytől de időben és összegben is kevesebb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!