Gyors segítségre lenne szükségem felmondással kapcsolatban?
Határozott idejű munkaszerződésem van,felmondáson gondolkozom,de nem tudom,hogy mi ennek a menete illetve következményei?Persze a hivatalos következményekre vagyok kíváncsi.
Illetve hogy ha a munkáltató mond fel nekem az egyenlő a kirúgással?
És ha felmondok akkor utána a 30 napos felmondási napon még dolgoznom kell vagy esetleg szabadság(fizetett szabadság,ami jár)kivétele is lehetséges?Illetve ehhez kapcsolódik a rendkívüli(azonnali)felmondás vagy az miről szól?
Köszi előre is a válaszokat!
Határozott idejű munkaszerződésem van,felmondáson gondolkozom,de nem tudom,hogy mi ennek a menete illetve következményei?
A menete az, hogy írásban beadod a felmondást és letöltöd a felmondási időt. Nem tudom milyen hivatalos következményekre gondolsz. A következménye az, hogy munkanélküli leszel.
Illetve hogy ha a munkáltató mond fel nekem az egyenlő a kirúgással?
Igen.
És ha felmondok akkor utána a 30 napos felmondási napon még dolgoznom kell vagy esetleg szabadság(fizetett szabadság,ami jár)kivétele is lehetséges?
Az időarányos szabadságot vagy kifizetik vagy kiadják.
Illetve ehhez kapcsolódik a rendkívüli(azonnali)felmondás vagy az miről szól?
Az csak súlyos szerződésszegés esetén lehetséges és megfelelően indokolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!