Mi vonható végrehajtás alá folyószámlával kapcsolatban?
Felmondták egy hitelünket, ebbe nem mennék bele, részben az én hibám, részben a banké... ami a lényeg: karácsony előtt pár nappal megkaptuk a Közjegyzői meghagyást.
Így fel vagyok készülve a végrehajtásra.
Olvasgattam a folyószámla inkasszóval kapcsolatban, ami nem tiszta:
1. Családi pótlékhoz hozzányúlhatnak-e?
2. Ha tartozik a számlához hitelkeret, ami fel van használva (tehát mínuszos az egyenleg), ehhez hozzányúlhatnak, vagy csak a 0 feletti részhez?
3. Ha számla két személy nevén van, akkor a kötelezően rajta hagyandó rész is duplázódik? Pontosabban a párom nevén van, részemre teljes hozzáférési joggal, de mindkettőnk fizetése erre a számlára érkezik.
Minden segítséget előre is köszönök.
Rátesznek egy összegbeli inkasszót, és ami utalással érkezik rá, azt le is veszik.
Hogy mihez milyen mértékeben nyúlhatnak, arról a rendelkeznie kell a közjegyzőinek, törvény alapján. Pl. fizetések 33%-a.
Családit nem tudom.
Ami a bankszámlára érkezik, mindenből levon a Bank. Nem nézik, hogy milyen jogcímen jön a jövedelem.
Kérd postán a családi pótlékot. Az egyikőtök nyisson új számlát, és arra kérje a fizetését.
Ha a beérkező pénz kevesebb, mint a hitelkeret, akkor azt a bank felfogja mondani.
Van külön folyószámlánk, de ehhez tartozik hitelkeret, ezért megy mindkettőnk fizetése ugyanarra a számlára, direkt azért, hogy ne szüntessék meg a hitelkeretet, mivel egyben húzós lenne lerendezni.
A hitelkeretnél több érkezik havonta a számlára. Csak ha rá fogják tenni mindkettőnk fizetésére a letiltást, ezek után nagyon nem mindegy, hogy marad-e a számlán nekünk is a jövedelmünkből valami, hogy legalább éhen ne haljunk...
Tehát a kérdés az: a hitelkerethez hozzá nyúlhat-e a végrehajtó?
Illetve ha két jövedelem érkezik a számlára, akkor a kötelezően rajta hagyandó összeg duplázódik-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!