Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Most mit tegyek? Kivegyem?

Most mit tegyek? Kivegyem?

Figyelt kérdés
Van 1 millió forintom a bankban,úgy vagyunk vele,hogy ha majd minden kötél szakad kivesszük a pénzt,és most tényleg nagyon nagy sza.rban vagyunk,szép összegnek hangzik,de úgymond sza.rra sem elég maximum jól tudnánk belőle élni egy darabig.Ezért gondoltam,hogy ebből az összegből kimegyek külföldre dolgozni,megéri? Itt egyszerűen nem kapok munkát,már vagy 100 helyen voltam telefonáltam,személysen is elmentem de nem hívtak vissza.Legnagyobb gond az,hogy falun élek,és hiába van a legközelebbi város 10 percre busszal,inkább olyanokat vesznek fel dolgozni akik helyben laknak,hogy ne keljen az úti költséget fizetni,nem tudom mit tegyek,hiszen ez az összeg mihez képest,de kevés.Annyira tanácstalan vagyok szeretnék dolgozni,de ha egyszer nem kellek sehova általában úgy kezdik,hogy helyi lakosok jelentkezését várják ami úgye érthető.Kimenjek külföldre ebből a pénzből?Írhat olyan is aki külföldön lakik/dolgozik!
2009. aug. 27. 13:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Én Angliában élek,és azt tudom tanácsolni neked,hogyha van angol nyelvtudásod vagyis el tudsz egy kicsit beszélgetni angolul,és meg is érted egy kicsit őket akkor érdemes kijönnöd megpróbálni a lehetőségeket.Azt azért tudni kell,hogy itt is nagy a munkanélküliség,és nehezebb is munkát találni,de nyelvtudással nagyobb esélyed van mint anélkül..Ha a nyelvtudásod mellé még van valami jó szakmád akkor jó eséllyel tudsz indulni itt kint!!Csak tudnod kell,hogy mit szeretnél.Azt ne írd,hogy akár takarítasz,vagy szállodában mosogatnál,de nincs nyelvtudásod mert ott is elvárják az alap angolt..de pl:Housekeeper munkára most is van felvétel..Sofőri állások is vannak...titkárnői állások,banki állások is vannak..legalábbis ezeket szoktam látni az ügynökségek kirakatában..Szóval a lehetőség mindenkinek megvan...Neked meg van + tőkéd is,mert bizony az elején lenne bőven kiadásaid,és még nincs melód.(a szállás nem olcsó,és mindig kérnek depositot)
2009. aug. 27. 13:43
 2/14 A kérdező kommentje:
Angolul alap fokon tudok,tehát tudok kommunikálni meg megértem ha valamit mondanak nekem. Nincs túl nagy szakmám ruházati eladó vagyok,vagyis lennék ha adnának munkát.
2009. aug. 27. 14:00
 3/14 anonim ***** válasza:

Első vagyok!

Ha úgy érzed tudsz angolul kommunikálni akkor próbáld meg itt kint.Eladót mindig keresnek,de oda bizony tudni kell kommunikálni..Ha van bátorságod,és talpraesett vagy,akkor csinálhatod azt is,hogy bekopogsz minden olyan helyre ahol munka van(pl:szállodákba,áruházakba,üzletekbe stb),és elmondod ,hogy munkát keresel..Én nem Londonban lakom(Oxford mellett alig 50km-re egy városkában),és itt pl: az Outlet centre-ben (ez egy nagyon jó bevásárlóközpont)mindig keresnek eladókat..De gondolom Angliában több helyen is keresnek..Outlet centre szinte minden városban van!!Az ügynökségeken keresztül is próbálkozhatsz de az rizikós,mert fizetni kell nem is keveset nekik,és lehet,hogy be is csapnak(sok ilyet hallani mostanában)

2009. aug. 27. 14:39
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszi az infót nagy valószinűséggel ez lesz, és nem tudod,hogy kb ott kint egy kis lakás mondjuk egy,egy szobás hány font?Ja meg az lenne a kérdésem,hogy mennyi angliában a minimálbér amit tuti megkapnék?Azt ha jól halottam a kaja nem olcsó,de nem tudom biztosra,viszont ismim szerint a ruhák nem drágák jól mondta?(nem márkás ruhákra gondolok.) Előre is köszi a válaszokat.
2009. aug. 27. 18:04
 5/14 A kérdező kommentje:
Ja lakásnál albérletre gondolok:)
2009. aug. 27. 18:05
 6/14 anonim ***** válasza:

Első vagyok megint:)

A kérdéseidre a válasz.Általában egy vidéki városban egyszobás lakás bérlése 350/hó fonttól megy felfelé..De ez csak a bérleti díj,+ fizetni kell mellé a havi kiadásokat is(víz,villany,gáz,council tax,ha van internet,telefondíj)Londonban ennek 3-4 szerese szokott lenni(London sokkal drágább).Viszont ha csak szobát akarsz bérelni akkor vidéken 1 kis szoba 55-70 font/hét.A dupla szoba 80-140 font/hét.(ebben minden benne van) Londonban a kis szoba 70-90 font/hét míg a dupla szoba 110-160 font/hét.Ezek az árak átlagos árak.van ahol kevesebbért van ahol többért tudsz kivenni..A kajáról annyit,hogy vannak dolgok amik kicsivel drágábbak mint otthon de van ami sokkal olcsóbb.Ha nem vagy válogatós akkor elég olcsón meg tudod oldani a kaja dolgokat is.Viszont ha mindig étteremben akarsz enni,vagy mekiben vagy kebabot veszel akkor bizony drága mulatság..de otthon sem olcsó manapság étteremben enni gondolom.Szóval a kaját meg lehet oldani olcsón is.(PL:vannak jó konzervek pár pennyért,és nagyon finomak,néha azt is lehet enni...)A ruhákat tényleg jobban megtudod venni,még a márkás cuccokat is..Sok helyen szokott lenni leárazás,és ha szerencsés napod van akár 2-3 fontért tudsz venni márkás pólókat.vagy leárazva tudsz venni márkás cipőket.(Én mindig nézem a leárazásokat,mert sokszor volt szerencsém ilyen téren).A minimálbér jelenleg 5.73 font/bruttó...Ennél többet kapnál akkor érdemes elfogadni:) :)..

remélem tudtam segíteni.

2009. aug. 27. 22:09
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszi a felvilágosítást, igen azért is mondtam,hogy mihez képest sok egy millió,mert ugye ketten mennénk akkor kis lakást bérlünk,gondolom kaukciót ott is kérnek,de remélek ha kimegyek hamar találok munkát,itt is mindehova elmegyek pofázok úgymond,szóval nem vagyok otthon űlös csoda város típus,de itt munkát nem kapok sajna.Hát reméljük össze jön ez az utolsó esélyem.Étterembe itt sem járok,mert itt sem olcsó inkább az otthon főzés híve vagyok:D Tényleg köszi mindent remélem rendbe jönnek a dolgaim.Minden jót!
2009. aug. 28. 08:35
 8/14 anonim ***** válasza:

Megint én vagyok.

Nos a lakásbérlésnél 1-2 dolog van még..Vannak ügynökségek akiknek fizetni kell előre bizonyos díjat.Van ahol semmit nem kell fizetni de van ahol elkérnek 200 fontot is.(fogalmam sincs minek nevezzem,talán regisztrálási díjnak)Vagyis kinézel egy lakást,elmész az ügynökséghez,és ha náluk kell akkor kifizetted a díjat aminek az a célja,hogy leinformáljanak titeket.Ha jó elbírálást kaptok,akkor megkapjátok a lakás szerződést.Itt kint általában fél év vagy 1 év szerződés kötnek a bérlési időre.Ha tovább maradsz akkor minden évben új szerződést írtok.A leellenőrzés meg azért van,mert sokan változtatják a bérleti helyüket,sokszor panasz van,így meg tudják nézni,hogy voltatok -e már másik ügynökségnél,ha igen mennyire voltak elégedettek veletek..(Olyan referencia féle ez is)Depositot mindig kérnek.Általában 1 havi bérleti díj+ másfél havi deposit...Mi pl.500 fonttért béreltük ki anno a lakásunkat,és az elején deposittal együtt 750 fontot kellett fizetni.(az ügyintézési díjra meg 150 fontot).Mivel mi évek óta itt lakunk,így minden évben meghosszabítjuk 1 évvel a bérlés,és ez évente 70 fontunkba kerül.(jó kis pénz keresés az angol ügynökségnek nem igaz??)Azt tudni kell,hogy minden új szerződés kötéskor számítani kell arra,hogy a tulaj emelni fog a összegen(infláció?) Talán ezért változtatnak sokan otthont maguknak..Mi nekünk ebben is szerencsénk volt mert eddig csak 20 fonttal emelte...Szóval kezdésnek legyen elég pénzetek ,mert vannak olyan kiadások amiket nem tudod,hogy mennyi lesz...

2009. aug. 28. 11:53
 9/14 A kérdező kommentje:
Basszus de bonyolult:D Én meg azt hittem,csak oda megyek beszélek a lakás tulajdonossal aláírok egy két papírt kifizetek 3 havi lakbért és ennyi.:D Megint köszi most még felvilágosultabb vagyok!:)Az biztos,hogy kimegyek,csak nem akarok rábas.zni,mert akkor elúszott az a kevés pénzem is,akkor most úgy reálisan te már tudod mi a helyzet ott kint..,ha ketten kimegyünk dolgozni és pluszba még van ez a lakás cucc számlával együtt akkor is alap szinten megtudnánk élni,bele értve a kaját is,nem étteremre gondolok.?Bocs,hogy fárasztalak:)
2009. aug. 28. 17:26
 10/14 anonim ***** válasza:

Újra én!

Mi családostul már itt vagyunk egy ideje,és én az tapasztalom,hogyha mind két embernek van munkája(még ha csak létminimumot kapja DE VAN meló),és ha egy stúdió lakást béreltek(azok az 1 szobás lakások,és vannak nagyon jók)minden fizettek+ a kaja akkor szépen el lehet éldegélni.Sőt,ha ügyesen tudsz spórolni a kaján(bizony lehet,mert írtam,hogy vannak jó konzervek amik pár pennybe kerül csak,vagy ha minden nap főzöl,akkor is olcsóbban ki tudsz jönni)még félre is lehet tenni..Ha azt csinálod amit én ,akkor még a ruhákon is tudsz spórolni,mert rendszeresen vannak akciós árcsökkenések..De ehhez az,kell,hogy mind ketten dolgozatok.De ha csak az egyikőtök dolgozik,és mondjuk a másiknak csak part time melója van(vagy az se) akkor is el lehet lenni,de szűkösen...akkor nem biztos ,hogy félre tudtok tenni a hó végére,de olyan gond biztos nem lesz akkor sem,hogy mit egyél a hónap közepén..de azt tudni kell,hogy Londonban másképp megy.Mivel a fővárosban elég drága a bérleti díj,így egyértelmű,hogy létminimum fizetésből jóval kevesebb marad,mintha vidéki városokban.Az a baj az emberekkel,hogy csak Londonra gondolnak,pedig ott van még jó pár ismert város amit érdemes megnézni.PL:Manchester,Oxford,Bristol,Leeds,és még sok hely...Hidd el nekem London is van olyan koszos,büdös mint Manchester:):)

2009. aug. 28. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!