Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan vehetném rá az apámat...

Hogyan vehetném rá az apámat erre?

Figyelt kérdés
12 éves vagyok és van hitelünk budapest banktól szinte mindenig.Arról nem tudok hogy miért vették fel.Arról kéne a tanács mert nagyon szeretem az apám az anyám is 16 éve együt élnek de az apám néha rosszul gondolkodik pénzbe.A hitelek 1 milliósak ezeket ö szette össze mert ha anyám vette volna fel akor simán jó lenne de ez már a múlt.Most a jelen az hogy albérletbe lakunk.Mióta megszülettem itt élek.Van egy ház ami egy hallot rokonunké.A ház megérne 2-3 milliót.Apám arra a házra még rá se köp de amikor felhozzuk neki hogyha semit nem csinál vele és számunkra már lakhatatlan mivel nincs rá (nekünk)pénzünk és energiánk aszt újítani ezért más megvenné.Abbol a pénzől meg tudnánk a bankokat rendezni a saját fizetésühből meg a ház pénzéből.A baj az hogy az apám nem akarja eladni mert neki akor fontos.De máskor rá se gondol.A baj az hogy a bank fogja elveni a házat és akor semivel nem juttunk előre a bank kissértékü eladása miatt.Hogy vehetnénk rá hogy eladja és végre normálisan hitelmentesen éljünk????Az olyat hogy anyukád haggya el ez szóba nem jöhet szeretik egymást még akor is és én is őt.Kösszönöm ha válaszóltok
2009. aug. 24. 14:30
 1/2 anonim ***** válasza:
próbáld meg anyukádat meggyőzni erről, hogy ő beszéljen apuddal. Lehet, hogy neki sikerülne.
2009. aug. 24. 14:58
 2/2 anonim ***** válasza:

Először is gratulálok, h 12 évesen komolyan gondolkozol a pénzügyeket illetően. Ha te már most megtanulod ezeket, nem követsz el ilyen súlyos hibákat.

Ha eladnátok a házat és rendeznétek néhány hiteleteket, mi a garancia, hogy néhány év múlva ne vegyen fel ismét? Akkor már ház se lenne. Ebben az esetben előnyösebb, ha a nevedre iratják át a házat, akkor nem teheti rá a bank a kezét, mikor 18 leszel te eladhatod.

Lehet erre már rá lehetne venni apádat.

A másik verzió, ha mégis eladnátok, de előbb ki kell számoltatni a bankkal mennyi lenne az adósság teljes rendezése, ugyanis a legtöbb esetben nem jár a hitelfelvevő jobban ha kifizeti a hitelét egyben!

Ha eladnátok a házat azt az összeget jobb lenne inkább befektetni. Persze ha nem bírjátok már a hiteleket fizetni, akkor nincs mit tenni, valamelyiket ki kellene fizetni, de szerintem nem az összeset, mondom ki kell számolni.

Az a jó egyensúly, ha van befektetés is a hitel mellett. Pl. másfél millát visszatörleszteni, másfelet befektetni.

Arra kellene rávennetek apádat, hogy beszéljen erről a problémáról egy pénzügyi szakemberrel (de ne biztosítási ügynökkel!) Anyukádat szereti, tehát ő tudna igazán hatni rá, együtt menjenek el tanácsot kérni egy pénzügyeshez.

www.kockazatnelkul.hu

2009. aug. 24. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!