Vaterás átvágott, szó nélkül utánvéttel postázott teljesen más terméket?
Rendeltem vaterán egy terméket, nem válaszolt az eladó, teltek a napok, személyes átvételt választottam, mindketten budapestiek vagyunk és nem lakom messze tőle. De semmi válasz, semmi visszajelzés.
A mai napon (teljesen váratlanul ért) érkezett egy utánvétes csomagom és ebbe 2 termék, mellékelve egy "kiengesztelő" cetlivel, miszerint:
Kedves x!
Elnézést kérek elfogyott az Ön által rendelt termék, ezeket tudom postázni(!!!), remélem megfelel!
Én teljesen felvagyok háborodva.
1. személyes átvétel volt
2. a termék amit rendeltem 690 ft
3. utánvéttel a 2 termék(amit használni sem tudok és nem is akarok) 1800 Ft-omba került!!!
Megírtam neki ezeket mind és azt is megmondtam neki: visszaküldöm utánvétellel, hogy fizesse vissza a pénzemet és nem kellenek a termékei, teljesen más...
Ti mit tennétek a helyemben? itt vannak az ünnepek és 3x annyit kifizetett velem úgy, hogy nem válaszol a leveleimre, csak elküldi a címemre? Gerinctelen, inkorrekt !
Még nem késtél el!( bár most ez inkább attól függ mit rendeltél?)
Van jogi lehetőséged az eredeti állapot visszaállítására:
A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet (rendelet) alapján, ha van nyoma a rendelésnek 8 napon belül elállhatsz az ügylettől indoklás nélkül, akár úgy is, hogy kipróbálod és nem tetszik.
Szóval, ha mégsem azt kaptad,amire számítottál van lehetőséged 8 munkanap visszaküldened saját költségen és köteles visszavenni indoklás nélkül is,a vételárat pedig visszafizetni.
Emellett írhatsz a Vaterának is viszonylag gyorsan kivizsgálják az ügyet. Bizonyításhoz be kell szkennelni az elismerő cetlit pl.,hogy nem az volt, amit rendeltél és akkor ők is meg teszik a szükséges lépéseket az eladó felé.
Egy a lényeg! Élj a jogaiddal,amíg nem késő! Mert utána már hivatkozási alapod sem lesz ehhez.
bőőőőven letelt a 8 nap... lehet már a másfél, vagy 2 hét is.
Megtartottam a termékeket, írtam egy pozitív értékelést: KELLEMES ÜNNEPEKET! - szöveggel.
Nem érdekel a dolog, remélem az én pénzemet valaki drága szarra költötte karácsonykor...
ui.: sokszor kértem segítséget a vaterától, készségesen, gyorsan segítettek, amikor JOGOS volt a fennakadásom.
Most az egyszer nem szeretném senki életét bonyolítani... hogy miért? Ünnepek! Itt a családom, nincs időm itt ülni a gép előtt és rendezni ezt a sz*rt(már bocsánat, de nem ér semennyit ezeken a napokon ez a dolog), addig foglalkoztam vele, míg végig gondoltam. Most tényleg nem akarok ezzel az üggyel jogiszinten törődni.
Ha ezt nem tudjátok megérteni, rendben, akkor ti biztosan kötélidegekkel és sok szabadidővel rendelkeztek. Nem agyalok ilyenen már.
# 11/
Ez magánemberekre nem vonatkozik.
A több százas eladásból és a hivatalos megfogalmazásból, gondoltam hogy nem adómentes magánszemély...
De akkor lehet én értettem félre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!