Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy foglaló letétele, ilyen...

Egy foglaló letétele, ilyen esetben, hogy történik?

Figyelt kérdés
Egy házat bérlünk ki szilveszter éjszakára ismerősökkel, de a bérlésre foglalót kell fizetni. A kérdésem igazából arra vonatkozik, hogyha én leteszem az ár felét foglalónak, akkor hogy vagyok én arról biztosítva, hogy nem "lépnek le" a pénzel?. Egy magánszemélyről van szó.
2012. dec. 21. 18:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Biztosítva? Sehogy. Kérj cserébe papírt arról hogy átvette a pénzt, vagy a hely kulcsát (inkább az előbbit, utóbbit akkor érdemes ha ott adod át a pénzt, egyből ki is tudod próbálni).

Papír nélkül adni foglalót nagyon nagy bizalomra vallana...

2012. dec. 21. 18:48
 2/2 anonim ***** válasza:

A foglalót írásbeli nyugta ellenében add oda, amit rajta van az is, hogy milyen célból adtad, kinek, mikor és milyen feltételek mellett kell visszaadnia,stb. Ne felejtsd el két tanuval is aláiratni, de ök ne legyenek veled vagy a másik féllel rokonságban.

Enélkül semmi bizonyitékod sincs, és nem is tudod visszakérni, ha önként nem adják.

2012. dec. 21. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!