Albérletre foglaló? Szerintetek?
Vázolom az esetet:
Nemrég albérlet keresésébe kezdtem. Az ügy sürgős az iskola végett. Találtam egy jó ajánlatot amit be tudnék vállalni. Egy ingatlan iroda hirdeti. Beszéltem az ingatlanos nővel. Ekkor jöttek a gubancok. Nagyon siettette az ingatlan megnézését. Tekintve, hogy messze lakok a célvárostól nem tudok csak úgy pikk-pakk felutazni. Megbeszéltük, hogy akkor 3 nap múlva felutazok. Ebbe nehezen ment bele, közbe jött azzal ,hogy sok az érdeklődő az ingatlanra és fizessek foglalót. (Foglaló?) Kérte küldjek fel valakit a városba és azzal fizettessem ki az összeget nekik, hogy lássák komolyak a szándékaim. De én nem tudtam ilyet tenni, max csak utalni. De mire az utalt összeg megérkezne már személyesen is tudok fizetni. Szóval nem utaltam semmit. Meg gyanús volt, hogy siettett és minden áron kért biztosítékot, úgy, hogy még nem is láttam az albérletett.
Nem tudom ilyen körökben ,hogy megy a dörgés, de nekem elég furcsa volt ez az egész. Mikor megkérdeztem a nőt, hogy elveszik-e a foglaló, ha nem jön létre a szerződés, azt mondta nem tudja, megkérdezi a főnököt (ez a munkája könyörgöm!)
Később utána néztem ,hogy a foglaló elveszik ,ha ÉN elállok a szerződéstől. (meg magyarázott olyasmit, hogy ez a foglaló beszámít az első havi bérbe és a kaucióba)
Szóval egyre kevesebb a bizodalmam és egyre bonyolultabb az ügy nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!