Ha meghal egy idős ember, akit a nyugdájért és kézpénzért (500ft) ápolnak, akkor milyen szerződés a biztos amit nem támadhatnak meg hozzátartozói (gyermeke)?
Nem értem a kérdést.
Ha meghal akkor már nem kell ápolni. Akkor mit támadhatna meg a rokonság?
Nyugdijat csak addig kap valaki, amig él. A készpénzt annak adja, akinek akarja.
Ha netán azt akarod kérdezni, hogy ha valaki élete végéig ápol egy embert, akkor hogy kaphatja meg legálisan az illetö vagyonát, akkor erre az a mód, hogy eltartási szerzödést kötnek vele közjegyzö elött.
Olvasd el újra az utolsó választ.
Bár tudom, hogy ezt hiába mondom - miután azt se tudod leírni helyesen, hogy készpénz -, gondolom valami olyasmi lehet a fejedben a szerződésekről, mint valami kártyajátékban, hogy van egy aduász, ami mindent üt :P
..bocs lemaradt az s !
Igen, értem az utolsó válaszolót.
Köszönöm.
Ezt eltartási szerződésnek hívják.
A "nyugdíj" semmilyen formában nem lehet tét, mivel ha a nyugdíjas meghal akkor a nyugdíj nem jár tovább. Maximum onnan a vagyon lehet a tét, erre való az eltartási szerződés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!