Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért ad rengeteg ember...

Miért ad rengeteg ember kölcsön akár milliókat a rokonainak, barátainak szerződés nélkül?

Figyelt kérdés

Aztán sírnak hogy nem kapják vissza a pénzt...

Nekem jól megy, rengetegszer kértek tőlem is kölcsön, de sosem adtam. Elvből ellenzem ezt az egészet.

2012. júl. 15. 11:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
nézd, ha senki nem lenne hülye, nem lenne ekkora változatosság a világon...;)
2012. júl. 15. 11:18
 2/6 anonim ***** válasza:
38%
Talán mert segíteni akar? És nem feltételez rosszat alapból a rokonairól? Hála égnek vannak ilyen emberek, te meg remélem nem az én rokonom vagy :D.
2012. júl. 15. 11:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Senkiben nem lehet megbízni, tök mindegy hogy rokon. Ez az igazság... naiv aki bízik valakiben csak mert bármiféle kötelék van közöttük.
2012. júl. 15. 11:26
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez így van senkiben sem lehet megbízni maximum közeli családtagban, szülő, testvér esetleg gyerek, vagy nagyszülő. Én csak a testvéreimnek vagyok hajlandó kölcsön adni, mert tudom hogy visszafizetik. Egyszervolt hogy unokatesómnak is adtam kölcsön 20 ezret akkor még nem voltam képbe a dolgokkal ennyire, hogy jaj nem szabad mindenkiben megbízni. Persze sokáig nem adta vissza a pénzt kb fél évig kellett könyörögnöm hogy adja vissza végül nagy nehezen hajlandó volt visszaadni. Persze ez nekem tanulság volt. Így egy barátnak sem adok kölcsön pénzt. Egyik nagyon kérte még most nemrég mivel váratlan kiadása volt és éheztek hogy adjak neki kölcsön olyan 15 ezret hogy enni tudjanak, akkor adtam neki, de mondtam hogy akkor adjon valami 15 ezer forint értékű dolgot bizományiba mert elmeséltem neki a dolgokat hogy senkiben nem bízok meg. Persze korrekt volt mert fizetéskor azonnal visszaadta.
2012. júl. 15. 11:34
 5/6 anonim ***** válasza:
45%

bocs az off-ért:

Utolsó Te aztán barát vagy a legjavából. Gratulálok mit kértél el a a vasalót vagy a porszívót?

off vége.

Mert szerintem a pénznél többet ér a barátság/rokonság.Ha valaki megszorul mindegy, hogy önhibájából vagy önhibáján kívül segíteni "illik" a barátjának/rokonának.

2012. júl. 15. 23:16
 6/6 anonim válasza:
Én is így jártam, igaz 50ezer forintról van szó. Barátnőm fizetését visszatartotta a főnöke, nem volt mit enniük aztán meg kölcsönkért mégegyszer 6ezret amit másnap adott volna meg de már egy éve hitelt próbál felvenni hogy rendezze az adósságait de sehol nem adnak neki... Persze napi 1doboz cigit elszív de az én pénzemet még nem adta vissza. 2hónap múlva szülök és szükségem van a pénzemre de nem tudok mit csinálni, már a leveleimre se válaszol....
2012. júl. 20. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!