1 éve vagyok regisztrált munkanélküli, pályakezdő; aktív korúak ellátását intéztem el 1 hete. A levélben írták, hogy regisztrálnom kell a munkanélküliben 15 napon belül. Most akkor be kell mennem, és kérni személyesen közmunkát, vagy kiértesítenek?
Ne "slattyogj"!
Az önkormányzatis megállapító határozat azt írja, hogy ha nem vagy regisztrálva, akkor 15 napon belül ezt meg kell tenned, de te regisztrálva vagy, tehát maradj otthon!
Nem kell semmilyen igazolást kérni, mivel te már bevitted az önkormányzathoz(hatósági bizonyítvány). Munkaügyibe neked abba az időpontban kell menned, ami be van írva a jelentkezési könyvedbe.
Egy évben 30 nap munkaviszonyt kell igazolnod, a te esetedben jövő év dec.1-ig. Ha behívnak dolgozni, akkor levélben kapsz egy közvetítő lapot, és meg kell jelenned a foglalkoztatónál. Ha nem vállalod a munkát, akkor egy évre megvonják a segélyt. AZ is lehet, hogy egy év alatt nem hívnak be dolgozni, de ebben az esetben is meg kell legyen a 30 napodnak.
5/5.értem a problémádat, nincs munka de igazából közmunka sincs, hát Novemberben Decemberben nem hívnak be nagyon senkit, pláne hogy ha kistelepülésen laksz.
Már csak 2013 február 10-e től indulnak új nagy közmunka programok, ha tényleg dolgozni akarsz, érdeklődj az ökinél, /munkaügyi kp. helyett/, vagy/és a vízügynél, már ha felétek van ilyen cég, ott is vesznek fel 25-28ezer embert,
Ráadásul a vízügynél nem kell 3havonta szaladgálni,újra regelni, a munkaügyön, ott folyamatos a munka szerződés, év végéig, igaz a pénz kevés itt is.
Érdeklődhetsz tehát az öki menedzsereknél, vagy a legközelebbi gátőrnél, de a víztársulásoknál is lesz munka, igaz csak május jun.tól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!