Pályakezdő kaphat munkanélküli vagy bármilyen segélyt?
Regisztrált munkanélküli vagyok,de semmi segélyt nem kapok mert nincs ledolgozott időm.De a legszebb az egészben,hogy munkát a szakmámhoz mérten nem tudtak ajánlani.Ha nem is a munkaügyről de önkormányzattól lehet valamiféle segélyt igényelni?
Előre is nem ingyenélő adózók pénzéből megélő akarok lenni de amim eddig volt spórolva az baromira a végét járja meló meg a holdban.
Értelmes válaszolóknak köszi.
Már bocs, de eleve nem jó a hozzáállásod!
Miért segélyben gondolkodsz?
Miért nem az jár a fejedben, hogy egy "frissen diplomázott agysebész" hogy juthatna álláshoz?
Volt egy ismerősöm, aki elment operátornak (betanított munkásnak) egy multihoz, és már dolgozott, amikor kiderült róla, hogy több iskolája és nyelvvizsgája van, mint bármelyik főnökének.
Amikor megkérdeztük, miért jött ide, azt válaszolta, hogy jobb, mint otthon nézni a plafont.
Persze közben keresett és végül talált is állást, de addig is tapasztalatokat szerzett!
Munkanélküli segélyt csak az kaphat, akinek van legalább 200 bedolgozott munkanapja.
A munkaügyi központ nem hoz létre munkahelyeket, azokat az állásokat kínálja, amiket a munkáltatók a m.központon keresztül meghirdetnek; csak kiközvetíti a m.központokat megkereső cégeknek az álláskeresőket.
Az önkormányzattól akkor kaphatsz BPJ-t (régebben RÁTot), ha lejárt az álláskeresési ellátásod, vagy ha nem kaptál ellátást, de legalább egy éve regisztrált álláskereső vagy.
Te is látod, hogy nincs meló, a munkaügyi honnan ajánlana neked szakmádhoz mért munkát? A környékünkön nem egy diplomás fiatal Tescoban, Lidlben dolgozik, vagy gyári munkában; mert nincs munkahely és örülnek, ha felveszik őket valahova.
Ha olyan a szakmád, indíthatsz egyéni vállalkozást, a munkaügyitől igényelhetsz rá bér- és járulék támogatást, és még kb másfél millió körüli önfoglalkoztatóvá válási támogatást.
Vagy jelentkezhetsz valamelyik munkaügyis tanfolyamra, a tanfolyam idejére megkapod a minimálbért.
Mi az,hogy nem jó a hozzáállásom?
Naponta tucat melóra küldök önéletrajzot,de még annyi sincs bennük,hogy egy kör emaillel visszautasítsanak.
Nem a sült galambot várom ,nekem jó lenne egy takarítói meló is de még azt se tudtak ajánlani nekem.Nagy ívben letojom ,hogy nem a szakmámba helyezkedek el,csak meló legyen és azért reálisan gondolkodva meg 40.ezrekért nem megyek el mert több az utazásom.
Dísznövénykertész a végzetségem,meg még virágkötő-parképítő.Sajnos a vk-nem annyira tanultuk gyakorlatban mithogy egy komoly boltba mehetnék vele.
Bp-n lakok,de Pest megyén bellül keresgélek.
Szia!
Én is egy sorstársad vagyok. Pályakezdő álláskereső vagyok, de sehova nem hajlandók felvenni, csak erotikus munkára, oda meg nem megyek. Mindenhol gyakorlatot kérek, csak nem értik, ha sehova nem hajlandók felvenni, akkor soha nem lesz gyakorlatom. Másfél éve keresek állást, de még egy állást nem ajánlottak fel. Munkaügyin keresztül nem kapsz semennyi pénzt, csak ha már dolgoztál. Önkormányzaton kérhetsz álláskeresési segélyt, ha már egy éve regisztrált vagy a munkaügyiben, az összeg 28500 ft, amit kapsz, meg a tb-det is kérheted, hogy fizessék ők. Én is ezt kapom azért tudom. Bár jobb lenne munkán élni már, mint segélyen. Én szégyenkezve kértem segélyt, mivel nem ezen szeretnék élni. Az első válaszolót nem nagyon értem egyébként, gondolom neki állandó állása van, és így könnyen ítélkezik mások felett. Én se segélyen szeretnék élni, kb. 1000 helyre jelentkeztem, de sehova nem hajlandók felvenni. Bármilyen munkára hajlandó vagyok elmenni, wc pucolónak, takarítónőnek is, de oda se hajlandók felvenni. És a fizetéssel is úgy vagyok bármennyi lehet, tőlem 40 000 is, de akkor se hajlandók felvenni. Szóval nem hiszem, hogy ítélkezni kellene mások felett, én is könnyen papolnék, ha már van állandó állásom. Mondjuk erotikusra hajlandók felvenni. Akkor most menjek el oda???
Csak tudod kedves utolsó ,hogy az ember nem jókedvéből tesz fel ilyen kérdést,hanem azért mert már extra sz*ba van!
Meg egy normál kérdés volt nem pedig kioktatás kérése,hogy jajj az adózók.Ha te leszel sz*ba akkor is így fogsz beszélni?Vagy akkor Te nem leszel ingyenélő?
A szakmámba is elhelyezkednék de a kutya nem vesz fel,mert no tapasztalat.Mert nekik az nem tapasztalat amit minden 2 héten a suliban 2,5 éven keresztül gyakorlatoztunk.A szakmába meg azért nem akarok elhelyezkedni mert idény szakma!
Észlény
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!