Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tegyünk? Van megoldás?

Mit tegyünk? Van megoldás?

Figyelt kérdés

Van egy nagy házunk Pest környékén.Ikerház.Az egyikbe mi lakunk(én az anya,1 kisbabám,1 12 éves kislányom,és a párom).a másik oldalon laknak 5-et (apám,testvérem,a felesége és a 2 fia akik kisiskolások).Mi nagyon elszeretnénk költözni,mert már nem szeretünk,itt lakni ebben a házban mert túl nagy és nehéz fizetni is.Arra gondoltunk,hogy ugyanebben a kisvárosban keresnénk egy 2 szobás kis lakást de abból a pénzből amiből eladtuk ezt a nagyon,a mostanit.De itt a bibi.Apám nem akarja eladni,azt mondja hogy ő itt fog meghalni mert imádja ezt a házat,ő már sehova nem akar menni és ő a haszonélvező is.A bátyám meg,hát ő az egésznek majdnem hogya tulajdonosa,ővé itt minden a sufnitól elkezdve agarázsig.Nekünk csak kevés részünk van.Bátyámék se akarják eladni.Tudni kell azt is hogy nekik több tíz milliós hitelük van,nekünk "csak" három millió.Arra gondoltunk hogy amiből eladtuk a mostani házat abból kifizetnénk,és a többi meg menne az új lakásra.Mit tegyek?Nagyon el szeretnénk költözni.Csak hozzáértők,és normálisak válaszát várjuk.Köszönjük

37/N

2012. dec. 8. 20:37
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
A fennálló helyzetben pedig jobb lett volna ha a tulajdonrészedet anno megtartottad volna. 20% sajnos, nem sok a tervekhez, nyilván ezért nem fogja senki eladni a saját tulajdonrészét.
2012. dec. 8. 22:47
 12/30 A kérdező kommentje:
Igen.Amiket eddig felsoroltatok megoldásnak,hát csak egy baj van.Pl.az utolsó elötti írta hogy adjuk ki albérletbe.Nem akar a bátyám idegeneket a házba,mondván nem akarja más fejét nézni a kertjükben,házukban, és nem tudja hogy rendesen fizetnék-e.De nagyon köszönöm hogy irtatok és kérlek ha lehet még mások is írjanak,mert minden vélemény fontos lenne.
2012. dec. 9. 09:00
 13/30 anonim ***** válasza:
55%

Nálunk is hasnoló a helytez még otthon lakom Nagyanyáma haszonélvező Anyám a tulajdonos,de nem tudunk kisebbe menni,mert a Nagyi kijelentett,hogy ő itt fog meghalni.Semmit nem lehet csinálni,majd felfogja,ha kiraknak minket az utcára a sok tartozás miatt...:-(

Igaz közölte akkor ő öngyilkos lesz.

2012. dec. 9. 11:13
 14/30 A kérdező kommentje:
Jujj szegény utolsó!:( Hát nekünk ezt nem mondta az apánk csk annyit hogy ő akkor is itt fog meghalni és kész.Majd ha meghalt,azt csinálunk amit akarunk,az már nem lényeg.Egyébként új fejlemény jött!!!!! Most jött át a bátyám hogy meggondolták magukat az este és ők is elszeretnének menni erdélybe ahol a feleségének van egy kis háza amivel semmi baj,most éppen egy bérlő lakja.De apám...elvileg felvetették neki ezt(a költözést) és lett egy "kisebb" vita,miszerint ne piszkáljuk már.Nagyon szeretem apámat de nem fogja fel hogy mennyire nagy gond van itt.Egyébként ha bátyámék is költöznének akkor mindenképpen menne velük apám,de erdélybe ő tuti hogy nem menne.MOst akkor ezzel mit lehetne tenni?Így már könnyebb lenne eladni csak ugye a haszonélvező....
2012. dec. 9. 12:59
 15/30 anonim ***** válasza:
23%
Én hasonló miatt nem tudok önálló élete kezdeni.Anyám nem hajlandó eladni a lakást és venni 2 garzont.De elvárja,hogy éljek vele,és fizessem a horror rezsi felét.Így nem tudok se félre tenni se semmi,oda lakni se vihetek senkit,Pedig már 26 vagyok lassan szertnék saját életet!
2012. dec. 9. 13:50
 16/30 anonim ***** válasza:
81%

utolsó:

Akkor fogod magad, összepakolsz és költözöl. Gondolom nem láncolnának 26 évesen az ágyhoz.

A baj az, hogy ti már akkor sajátotoknak érzitek az örökségeteket, mikor szerencsétlen szüleitek még meg sem haltak. Ez pedig... khm. Szóval érted.

2012. dec. 9. 16:51
 17/30 A kérdező kommentje:
Utolsónak köszönöm az "igen értékes" mondandóját.
2012. dec. 9. 17:15
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Pedig igaza van az utolsónak, az az édesanyja lakása, miért adná el? Majd örököl a halála után.
2012. dec. 9. 17:20
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

# 17

Miért nem így van? Lepontozhatsz nyugodtan, attól még így lesz.

Majd ha megdolgozol egy SAJÁT házért ahova befogadsz valakit akkor megérted. Jelenleg csak lesed az "ingyen" örökséget, mint a keselyű. És tetszik, nem tetszik, ez undorító.

2012. dec. 9. 17:23
 20/30 anonim ***** válasza:
26%

Nem,ne adja el,de akkor aztán meg ne sírjon,ha a válaszoló elköltözik,hogy jaaaaj,egydeül nem tudom fenntartani,gyere haza kisfiam/kislányom mert éhen halok kikapcsoláják/leárverezik.stb.

Tapasztat nekem a Nagyim csinálta ezt,neki minden áron kellett a 100 nm-es lakás és pont.Mindneki adjon össze,hogy ő azt fenn tudja tartani!A mai világban mindenkinek össze kell húzni magát az idősek is értsék meg,ha nem tellik nagyonn lakásra kisebbe kell menni!Szerintem nem szép egy szülőtöl,hogy magáoz köti a gyerekét cskmert ő "golfozni" akar a lakásában/házában!

2012. dec. 9. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!