Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kirúghatnak a terhesszabin...

Kirúghatnak a terhesszabin levő kolléganő miatt?

Figyelt kérdés

Előttem 4 órásban volt itt egy nő 1 éven át.Amikor elment terhesszabira,én kerültem ide,majd megszünt az a munkakör,8 órába letem felvéve,munkakör hasonló csak kibővitve.Eltelt 2 év,azóta itt vagyok,határozatlan idejű szerződéssel.

Ha vissza akar jönni a nő,akkor ugye nekem nem kell mennem? Hisz nem határozottal lettem felvéve,nincs is meg már az a 4 órás munka

2012. dec. 5. 14:03
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A jogi része az, hogy mivel határozatlan időre szóló munkaszerződésed van, ezért a kismama munkába állása miatt nem szüntethetik meg a munkaviszonyodat. Ha határozott idejű lenne a szerződésed, akkor jöhet csak ez szóba.

Magyarul: Ha menesztenek is valamiért, akkor hivatalosan nem azért fogják megtenni, mert a kismama visszajött dolgozni.

De ettől függetlenül bármiért felmondhatnak, ha nem lesz már Rád szükségük.

2012. dec. 6. 06:20
 12/13 A kérdező kommentje:

Ha ez így van,az nekem elég.

Akkor nem fognak elküldeni ha őt nem muszáj visszavenni dolgozni ténylegesen.

2012. dec. 6. 08:10
 13/13 anonim ***** válasza:
Kötelesek visszavenni a kismamát, legfeljebb adnak neki valami másik munkakört, amit vagy elfogad, vagy nem. Igazából rendes felmondással bárkitől megválhat a cég, szerintem inkább aszerint mérlegelnek, ki lehet számukra a hasznosabb munkaerő. Sajnos a kismamákat megillető védelem már nem az, ami volt. Ez részben rossz, de ugyanakkor meg bizonyos visszaélések lehetőségét megszünteti. A főnöködtől függ, ki marad!
2012. dec. 11. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!