Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kirúghatnak a terhesszabin...

Kirúghatnak a terhesszabin levő kolléganő miatt?

Figyelt kérdés

Előttem 4 órásban volt itt egy nő 1 éven át.Amikor elment terhesszabira,én kerültem ide,majd megszünt az a munkakör,8 órába letem felvéve,munkakör hasonló csak kibővitve.Eltelt 2 év,azóta itt vagyok,határozatlan idejű szerződéssel.

Ha vissza akar jönni a nő,akkor ugye nekem nem kell mennem? Hisz nem határozottal lettem felvéve,nincs is meg már az a 4 órás munka

2012. dec. 5. 14:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezt ennyiből nem lehet megmondani. De ha régóta dolgozott ott, akkor bizony van rá esély.
2012. dec. 5. 14:12
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Mivel aki terhesszabadságon van, annak a munkahelye változtalanul megmarad, ezért a helyére csak olyan valakit vesznek fel, aki helyyettesiti, és addig, amig az illetö nem tudja újra ellátni a munkakörét. A meghatározatlan idöre szóló szerzödés annyit jelent, hogy addig lehetsz ott, amig nem küldenek el, nincs semmi kötelezettsége a munkaadónak veled szemben.
2012. dec. 5. 14:16
 3/13 A kérdező kommentje:

1 évig dolgozott 4 órában.

Én több mint 2 éve vagyok itt,és már nem az ő munkáját végzem,hanem sokkal többet,mivel 8 órában vagyok másfél éve.

Így?

2012. dec. 5. 14:23
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezt sajnos azért nem lehet tudni, mert függ a munkáltató hozzáállásától. Nyilvánvaló, hogy azért nem szép kirúgni valakit, mert a másik kollegina visszajön gyed-ről dolgozni, de sajnos egyéb címszóval megtehetik (pl. leépítés, már nincs szükség ennyi emberre). A munkáltató választja ki, hogy te vagy ő kell neki. Ha normálisak, akkor szerintem maradhatsz, a csajt pedig beteszik másik munkakörbe. Az én munkahelyemen (mondjuk ez egy nagy magánfőiskola) sokszor ezt csinálták, hogy a visszajött kismamákat más munkakörbe helyezték át, így mindenki maradt. Én is visszajöttem 3 éve gyed-ről, nekem is kicsit más munkakört adtak, mint azelőtt volt, mert azt már egy másik kolléganőm csinálta.
2012. dec. 5. 14:27
 5/13 A kérdező kommentje:

Ha a közvetlen főnökön múlik,akkor maradok,hisz jól végzem a munkám,jól kijönnek velem,mig a másik nőt 1 év alatt se szerették meg igazán.

Jogilag érdekel a dolog.

Nincs semmi hely nálunk,tényleg nulla.

Azt tudom hogy visszavenniük muszáj,ha akarják ha nem.

Nem akarják igazán.

De jogilag megtehető,hogy visszaveszik majd azonnal fel is mondanak neki?ű

Jól tudom hogy már nincs védve a gyerek 3 éves koráig?

2012. dec. 5. 14:31
 6/13 anonim ***** válasza:
20%

Nem véletlenül voltál határozott idejűre felvéve.

Azért nehogy már egy gyermekes kismamát akarjál kitúrni!!!

Mert a szavaidból ez tűnik ki. Neki sokkal nehezebb elhelyezkednie.

2012. dec. 5. 15:12
 7/13 A kérdező kommentje:

Irtam hogy határozatlan idejűre vagyok felvéve.

Másik kolléganő elment szintén terhesszabira,helyére ugy vettek fel mást,hogy határozott szerződés,amig a babás kolléganő vissza nem aakr jönni.

Én nem igy lettem,ezért a kérdés.

És nem kiturni akarom,ez már nem az ő 4 órás helye,ez 8 órás.

2012. dec. 5. 15:15
 8/13 A kérdező kommentje:
És sehol nem írtam hogy nekem nincs gyerekem,nekem is van,már iskolás. Neki is enni kell adni,de nem e szierint dolgoztatnak valakit vagy sem.
2012. dec. 5. 15:16
 9/13 anonim ***** válasza:
42%
Nem túr ki a kérdező senkit,de nehogy már kirúgják amikor szeretik és élvezi a munkáját,a másik csajt meg nem szeretik,hát így járt,miért ment el terhesszabira,ennyi.Kérdezőnek igaza van,hogy maradni akar ő is pénzből él,a másik nő meg IJB,ezt szoktam mondani.
2012. dec. 5. 16:06
 10/13 A kérdező kommentje:

Jogi részével még mindig nem vagyok tisztában,bár hr-en fogok úgyis érdeklődni,csak hó elején mindig el vannak havazva,nem zaklatnám őket jövő tavasszal esedékes kérdéssel még.

Ilyet találtam,hogy vissza venni kötelesek,de felmondhatnak neki amint elkezd dolgozni,vagyis amikor elkezdi kivenni a szabijait.Tehát ténylegesen már nem kell foglalkoztatniuk,csak a szabit kiadni,mert ugye 1 év után még nincs végkielégités és hasonlók,csak 30 nap felmondási idő,de a szabi annál több.

Tisztában akarok lenni a dolgokkal ha beszélgetésre kerül sor a főnökkel (szerintem ő sincs tisztában vele)

Nem érzem kitúrásnak,hisz ő ment el úgy hogy nem kedveltette meg magát,én dolgoztam meg azért hogy átvegyenek 8 órába jó fizuért,nekem is kell enni adni valamiből a gyereknek.

2012. dec. 5. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!