Pénzt gyorsan, honnan?
Albérletben élek, de arról elfelejtett regélni a tulaj hogy egyáltalán nincs hőszigetelve a lakás, ráadásul tetőlakás, baromi hideg van pedig kint is jó idő van, és egész nap megy a fűtés.
Találtam egy tökéletes kis albérletet de nincs pénzem a kaucióra.
Senki nem tud kölcsönadni, a személyi kölcsönök lassúak és nem is biztos hogy megkapom, mert bár két éve dolgozom a cégnél, eddig diákmunkán voltam, hivatalosan két hónapja vagyok ott.
Árulom a cuccaimat de nem viszi senki, és félő hogy elviszik az albérletet.
Mit lehet ilyenkor tenni? Honnan szerezzek pénzt?
Magánszemélytől megérné, vagy nagyon megszívnám vele?
Tudom hogy a kategória rossz, de egyrészt családi kérdés is hiszen a párom beteg és nem tesz jót neki a hideg lakás, másrészt pedig itt általában több válasz születik.
Köszönöm.
A tévé fontos, mert azt vettük első karácsonyunkra közös pénzből :)
A fentebb említett helyzetet azért írtam le, mert örülök ha a tulaj hagyja hogy elhozzuk a cuccainkat, nemhogy még visszaadná a kauciót.
Jó mérges lesz mert nem számított rá hogy megyünk, mi viszont nem számítottunk arra hogy télen egy kartondobozban jobb idő lesz mint a lakásban...
Ha én adnám ki a lakást és a bérlőnek nem lenne pénze a kaucióra, akkor esetleg azzal tudna engem meggyőzni, hogy ráérjen a kaució később is, ha bemutatnának nekem mindenfajta iratot: fizetési kimutatásokat az előző hónapokból elsősorban. Illetve aláirattatnék velük egy papírt hogy a kauciót később (esetleg fokozatosan) befizetik.
Valami ilyesmivel esetleg próbálkozhattok a tulajnál, hátha hajlandó eltekinteni a kauciótól.
Köszönöm válaszod, remélem tudok egyezkedni vele, nagyon beleszerettem a lakásba és innen muszáj lesz még a mínuszok előtt elmenekülnünk.
Sajnos az eddigi fizetésekről semmit nem tudok bemutatni mert a tulaj "feketében tolta", így gyakorlatilag semmi igazolásom nincs róla hogy egyáltalán albérletből jövök.
Viszont a részletfizetésbe szívesen belemennék, viszonylag jól keresek így max. 2-3 hónap alatt ki tudnánk szorítani a költségvetésből :)
Ha feketén tolta, akkor választás elé állíthatod, hogy vagy visszaadja a kauciót, vagy a NAV másnap végignéz nála mindent és nekik jóval többet kell majd fizetnie.
A fekete lakáskiadásokra baromira rámennek. Mi szerződéssel, adózva adtuk ki a lakásunkat, persze ezt nem vertük nagydobra. Egy rosszakaró szomszéd feljelentett minket, másnap már jött is az ellenőrzés. Mivel legális volt minden, végül elnézést kértek és nem lett folytatása, de pár százezer bánta volna, ha feketén csináljuk.
Köszönöm a válaszokat!
Végül is kiszámoltuk Párommal hogy a fizetésünkből ki tudjuk fizetni a kauciót és a bérleti díjat is egyben, csak arra kell megkérni a tulajt hogy várjon 10-ig, ugyanis akkor jön a fizu (úgyis minden hónapban akkor tudnánk fizetni).
Maradnak a saját számláink, a bérleteink...
Aztán már csak egy kisebb összeget kell felvenni hogy azért jusson a karácsonyi menüre is valami.
Anyagilag jobban is járunk egy kis összegű kölcsönnel :)
A providenttel az a baj, hogy 15-20 nap az átfutási idő ha nem akarod azt a pofátlan "háztól-házig" izét fizetni, mert egyáltalán nem éri meg.
Az otp pedig valószínűleg nem adja meg a kölcsönt, mert 2 hónappal ezelőtt még csak a diákszövetkezet neve szerepelt a számlámon, hiába dolgoztam ugyanott mint most.
Természetesen én nem pontoztam le senkit, mielőtt megrágalmaztok :)
Köszönöm a válaszokat, drukkoljatok hogy meg tudjuk nyerni a tulajt, és megvárjon minket :)
Annyira azért nem szeretnék kiszúrni a tulajjal, mert végül is hirtelen távozunk, és pont fizetés előtt.
A következő havidíj pont kiesik neki, de hát ha így jött ki... másképp el sem tudnánk költözni.
Vigaszt nyújt hogy előre fizettünk mindent, így elvileg a következő hónap is ki van már fizetve, bár a tulaj kevés örömöt fog ebben találni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!