Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Pénzt gyorsan, honnan?

Pénzt gyorsan, honnan?

Figyelt kérdés

Albérletben élek, de arról elfelejtett regélni a tulaj hogy egyáltalán nincs hőszigetelve a lakás, ráadásul tetőlakás, baromi hideg van pedig kint is jó idő van, és egész nap megy a fűtés.

Találtam egy tökéletes kis albérletet de nincs pénzem a kaucióra.

Senki nem tud kölcsönadni, a személyi kölcsönök lassúak és nem is biztos hogy megkapom, mert bár két éve dolgozom a cégnél, eddig diákmunkán voltam, hivatalosan két hónapja vagyok ott.

Árulom a cuccaimat de nem viszi senki, és félő hogy elviszik az albérletet.

Mit lehet ilyenkor tenni? Honnan szerezzek pénzt?

Magánszemélytől megérné, vagy nagyon megszívnám vele?

Tudom hogy a kategória rossz, de egyrészt családi kérdés is hiszen a párom beteg és nem tesz jót neki a hideg lakás, másrészt pedig itt általában több válasz születik.

Köszönöm.

2012. nov. 29. 14:05
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem érdemes megkérdezned attól, aki kiadná a lakást, hogy várhat-e a kaució. Nálunk ez már több esetben is működött, hogy bár 2 havit kért előre, úgy állapodtunk meg, hogy egyet most le tudunk tenni, a következőt pedig a következő hónapban. Egy próbát megér mindenképpen. Arról nem is beszélve, hogy a reakció sokat elárul a tulajdonosról.

Esetleg még megpróbálhatod a Providentet, bár ott sem egyszerű az eljárás, de picit talán gyorsabb.

2012. nov. 29. 14:13
 2/20 anonim ***** válasza:
53%
Magánszemélytől gyorsan csak uzsorakamatra kapnál vsz. Akkor már inkább a Pr..dent.
2012. nov. 29. 14:15
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Az OTP-nél például nem lassú a személyi kölcsön!
2012. nov. 29. 14:17
 4/20 anonim ***** válasza:
29%
Meg tudná vki indokolni, hogy miért 0% az első válasz?
2012. nov. 29. 14:29
 5/20 anonim ***** válasza:
60%
Mer' sok itt a köcsög
2012. nov. 29. 14:31
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha esetleg van ékszeretek vagy valami egyéb érték akkor zálogház? Azt hiszem pl. műszaki zálog is létezik, ha van tévétek akkor be lehetne vinni. Ismeröstől is lehetne így kölcsön kérni, hogy addig otthagyod nála az értékes cuccod, amíg vissza nem fizeted a kölcsönt, talán könnyebben adnak ha van "fedezet". Vagy ha rendes a tulaj, akkor kaucióra is lehetne részletfizetést kérni.
2012. nov. 29. 14:57
 7/20 anonim válasza:
100%
Ha albérletben laktok most is, akkor ha kiköltöztök, visszakapjátok a kauciót, amit ide fizettetek, nem? Mármint ha nem laktátok le durva szinten a lakást, de nyilván nem. Akkor a visszakapott kaucióból ki tudod fizetni az újat. Persze ehhez jófej tulajdonost kell kifogni, aki meg tudja várni, amíg kiköltözök és megkapjátok a pénzt, és addig nem adja ki másnak. De nem lehetetlen szerintem.
2012. nov. 29. 15:20
 8/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Ami értékes lenne az a tévénk, de a párom megölne ha tervbe venném hogy megszabaduljak tőle :)

A számítógépet az iskolától kaptuk, tehát nem a mi tulajdonunkat képezi.

Egy régi Macintosh gépünk van, jelenleg a Vaterán áruljuk, de műszaki zálogban 20ezerért többet nem adnának érte :(

Ismerősök sajnos egy fillért sem tudnak adni, nem a leggazdagabb körökben forgunk :)

Megpróbálok alkudozni a kaucióra, hátha...

2012. nov. 29. 15:21
 9/20 A kérdező kommentje:

A tulajdonos alapjáraton jófej de mi határidő előtt költözünk, nyáron még nem látszott hogy lakhatatlan a lakás.

De olyan szinten, hogy mínuszokban havonta százezer fölött lenne a fűtés, és így is örülnénk hogy ha meleg van.

Szerintem nem is kérhetne egyáltalán pénzt érte.

2012. nov. 29. 15:24
 10/20 anonim ***** válasza:
76%
Azért nulla százalék az első válasz, mert a providentet ajánlja.
2012. nov. 29. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!