Pénzt gyorsan, honnan?
Albérletben élek, de arról elfelejtett regélni a tulaj hogy egyáltalán nincs hőszigetelve a lakás, ráadásul tetőlakás, baromi hideg van pedig kint is jó idő van, és egész nap megy a fűtés.
Találtam egy tökéletes kis albérletet de nincs pénzem a kaucióra.
Senki nem tud kölcsönadni, a személyi kölcsönök lassúak és nem is biztos hogy megkapom, mert bár két éve dolgozom a cégnél, eddig diákmunkán voltam, hivatalosan két hónapja vagyok ott.
Árulom a cuccaimat de nem viszi senki, és félő hogy elviszik az albérletet.
Mit lehet ilyenkor tenni? Honnan szerezzek pénzt?
Magánszemélytől megérné, vagy nagyon megszívnám vele?
Tudom hogy a kategória rossz, de egyrészt családi kérdés is hiszen a párom beteg és nem tesz jót neki a hideg lakás, másrészt pedig itt általában több válasz születik.
Köszönöm.
Szerintem érdemes megkérdezned attól, aki kiadná a lakást, hogy várhat-e a kaució. Nálunk ez már több esetben is működött, hogy bár 2 havit kért előre, úgy állapodtunk meg, hogy egyet most le tudunk tenni, a következőt pedig a következő hónapban. Egy próbát megér mindenképpen. Arról nem is beszélve, hogy a reakció sokat elárul a tulajdonosról.
Esetleg még megpróbálhatod a Providentet, bár ott sem egyszerű az eljárás, de picit talán gyorsabb.
Köszönöm a válaszokat!
Ami értékes lenne az a tévénk, de a párom megölne ha tervbe venném hogy megszabaduljak tőle :)
A számítógépet az iskolától kaptuk, tehát nem a mi tulajdonunkat képezi.
Egy régi Macintosh gépünk van, jelenleg a Vaterán áruljuk, de műszaki zálogban 20ezerért többet nem adnának érte :(
Ismerősök sajnos egy fillért sem tudnak adni, nem a leggazdagabb körökben forgunk :)
Megpróbálok alkudozni a kaucióra, hátha...
A tulajdonos alapjáraton jófej de mi határidő előtt költözünk, nyáron még nem látszott hogy lakhatatlan a lakás.
De olyan szinten, hogy mínuszokban havonta százezer fölött lenne a fűtés, és így is örülnénk hogy ha meleg van.
Szerintem nem is kérhetne egyáltalán pénzt érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!