Ti mennyit tudtok félretenni havonta? Egyáltalán aki bármennyit félre tud tenni, az hogy csinálja? Belőlem sajnos hiányzik a pénzügyi fegyelem.
"De jó neked 14-s!:)
Lakásra gyűjtesz?"
Nem lakásra gyűjtök, már van lakásom.
Havi 12 ezret teszek félre. Amikor elkezdtem az egyetemet, akkor nyitottam egy életbiztosítást. Azért azt, mert én sem vagyok sajna egy fegyelmezett ember. Itt viszont nincs mese, bele kell tenni a pénzt minden hónap elején. Egyébként nagyon hamar hozzá lehet szokni, hogy amikor megkapod a fizetésed, kifizeted a rendszeres dolgokat. Nálam már rutinná vált: ilyenkor belépek a netbankba és egy füst alatt utalom az albérletet, számlákat, és a megtakarítást is.
Sokan ott szúrják el, hogy azzal számolnak, hogy majd hó végén ami marad, azt félreteszik. De az embert befolyásolja, ha tudja, hogy még van pénze, bátrabban költ. Ezért célszerű a megtakarítást hó elejére tenni: aztán a számlán maradt pénzedet úgy osztod be, ahogy akarod, nem baj, ha nincs benned pénzügyi fegyelem, az a pénz már azért van, hogy hó végéig verd el :)
Hát, kiszámoltam mennyit tudok félretenni, ha otthon lakom, akkor havi 100-120-at. Ha külön, akkor havi 80-at.
Egyszerűen nem szórom el.
A visszajáróként kapott 200-asokat gyűjtöm :)
Egyrészt jó móka, másrészt észre sem venni, hogy ezeket kiveszi az ember a tárcájából (mert annyira nem nagy összeg), viszont összerakva szép kis gyűjtemény lehet. Időtartamtól függően lehet spórolni (nyártól kezdve) a téli fűtésre, a karácsonyi ajándékokra, vagy már most a nyári szabadságra, kiadásokra...
Ennél többre viszont sajnos nekem sem telik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!