Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magyarok, akik Németországban...

Magyarok, akik Németországban éltek, nem érzitek úgy hogy az otthoniaknak komplett falsch elképzelése van arról milyen is az élet Németországban?

Figyelt kérdés
Legtöbben úgy gondolják hogy ez itt a Kánaán, hülyére keressük magunkat stb. Eközben egy 5 km-es távú mentőkocsis szállításról például most kaptuk meg a 293 eurós számlát!..

2012. nov. 25. 10:00
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:
22/29. nem feltétlenül az egyén hibája, ne haragudj. eléggé kisarkítottad csak azért mert neked adódott a lehetőség ez nem azt jelenti hogy hú micsoda csodálatos a világ és ez mindenkinek adott és pofon egyszerű. Sok itt élő némettel beszéltem, elmondták hogy a fiaik és osztálytársaik vagy 50 helyre adták be a jelentkezésük Ausbildungra, és 50 elutasító levelet kaptak vissza. végül a szülőknek kellett őket 'betenniük' ismeretség útján. és ez amit leírtam nem ritka eset! 'ki ismer kit' nagyon jellemző errefelé. és ezt itt élő német származásúaktól hallom, bocs de nekik jobban hiszek.
2012. nov. 25. 22:02
 32/33 anonim ***** válasza:
Ott jó a helyzet
2012. nov. 25. 22:13
 33/33 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Így már érthető a helyzeted, hogy miért annyit keresel, amennyit. De azt még akkor sem értem, ha volt biztosítása az illetőnek, akkor miért kell fizetni a 293 €-s számlát? Az ismeretségi elhelyezkedésről én is tudok, de csak a fiatalok esetében hallottam ilyenről, akiknek nincs szakmai tapasztalatuk, mert 2-4 éves tapasztalattal rendelkező emberek már azért nem ismeretség útján töltenek be egy állást. Illetve az ismeretség segítsége csak addig terjed, hogy valaki megemlíti, hogy tud embert az adott munkára, de ha az interjún, szakmai teszteken nem felel meg, akkor nem veszik fel. Eddigi tapasztalatom szerint idekinn nem működik az, ami otthon, hogy ismerősök minden tapasztalat nélkül felvesznek.

2012. nov. 25. 22:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!