Magyarok, akik Németországban éltek, nem érzitek úgy hogy az otthoniaknak komplett falsch elképzelése van arról milyen is az élet Németországban?
Kérdező,de mi a helyzet az informatikusokkal?
Én ki akarok menni,mert effektíve itt is jól élek de én szerintem joggal gondolhatom,hogy kint kánaánban élnék?
Az árak nem olyan vészesek effektíve nekem csak kaja meg edzőterem,meg lakbér lenne ami kiadás.
A terem kb 10ezer forintnak megfelelő euróból jönne ki.
Kocsim meg családom nincsen így egyedül megyek.
Milyen kint a helyzet aki programozó?
Kérdező!
Ha te 1200 €-t keresel, akkor nem lehetsz valami képzett ember, azaz a világ egyik országában sem élnél jól! Azért ha valami értelmes szakmád van, akkor az 1500-1600 € kellemesen megkereshető idekinn. Tudom, mert már régóta itt élek. Akiknek pedig mostanában nagyon jó szakmájuk van, az pedig még jobban is kereshet. A barátnőmmel mindketten az informatikai szektorban dolgozunk, a kettőnk együttes bevétele 5100 €! Egy átlag német 1500 € körül keres. Az a te problémád, ha egy jól működő, sok munkalehetőséggel rendelkező országban nem tudsz magadnak jobban fizető állást találni!
Eközben egy 5 km-es távú mentőkocsis szállításról például most kaptuk meg a 293 eurós számlát!..
---------
A 7. vagyok, bocs, de ez nekem úgy jött le, hogy az autódhoz jött a mentökocsi. De ha úgy van, ahogy írod, nem értem miért kell a mentöt kifizetned, ha beteghez hívtad. Nincs betegbiztosítása a betegnek?
A 22.-nek:
Ha te 1200 €-t keresel, akkor nem lehetsz valami képzett ember,...
--------
Egy kezdö orvos sem keres többet...:) Nekem elhiheted...:)
"Egy kezdö orvos sem keres többet...:) Nekem elhiheted...:)"
Én elhiszem. Én kezdőként 1400 €-t kerestem 2 éve, igaz ez az IT szektorban volt. Most pedig egyre feljebb lépek, közelítek a 2000 nettóhoz és még csak 2 éve vagyok itt. Ami igaz Magyarországon, az igaz itt kinn is. Ha jó szakmád van, vagy jó szakmunkás vagy és tudsz is dolgozni, akkor nagyon jól lehet élni.
Nekem kicsit furi az az 1400euró IT-ban amit az egyik válaszadó írt.
Szerintem ez csak a rendszergazdákra igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!