Nincs itthon már mit ennünk! Szó szerint! Mit tegyünk?
Menj be az önkormányzathoz és mondd el nekik a panaszodat. Egy nyugdíjas házaspár is így járt, és segít nekik az önkormányzat.
Azért az mégis nonszensz, hogy valaki éhen-hal vagy megfagy.
Menj be a munkaügyi központba és kérj közmunkát. Sok sikert.
az első nem ír hülyeséget, nem kell lehurrogni.
tescoban mindig van munka...meg ilyen vacak helyeken, de nah hát ha kell a pénz akkor bármit.
nem tudom honnan netezel de máskor írj egy önéletrajzot és küldd el mindenhova! minimum 30 helyre, a leggagyibb munkáktól kezdve a komolyabb melókig is akár.
nem tudom pontosan merre laksz, de ha egy ilyen kis pusztulat hely akkor kénytelen vagy mozdulni...
21 vagy, nem fogsz belehalni ha pár várossal arrébbköltözöl, esetleg a fővárosba albiba vagy egy szobába a munkáért.
(itt megjegyezném hogy én Londonba költöztem 21 évesen azért hogy anyagilag stabil hátteret teremtsek magamnak, amit a szüleim nem tudtak megadni az meg azért nem kis távolság)
ha nincs munka a környéken neked kell mozdulnod
másik: önkormányzat, tessék szépen addig kopogtatni amig igenis nem adnak segélyt
másrészt kérhettek menzás kaját helyi iskolában, óvodában és a kaja máris megoldva - ismerősöknek is így van étel az asztalon kis ételhordozóval áttbattyognak az oviba és azt eszi a család, jobb mint a semmi!
esetleg önkormányzaton lehetne valamilyen állást kapnia a szülőknek, pl. takarítás, vagy pakolás vagy akármi...
jah és mégvalami, hisztit abbahagyni, tudom nem könnyű, de azzal hogy minden este-reggel sírva keltek és fekszetek jobb NEM lesz. a dolgokhoz pozitívan kell állni, akármennyire is utálom ezt az agykontroll nevet, de másképp jönnek a dolgok és te is másképp érzed magad hogy pozitívabban állsz hozzá mindenhez
egyébként még kérhettek segélycsomagokat - máltai szeretetszolgálat, meg ilyen helyeken, vagy csak a neten hirdetésben,
esetleg csinálhatsz olyat hogy cseréltek dolgokat, pl. ti adtok valakinek régi ruhákat, gyerekjátékokat, cserébe to kaptok ételt vagy tüzelőt
nógrádban gondolom van erdő, erdészetre is be lehet menni, lehet ha besegítesz valamiben adnak tüzelőt
kilincselni kell nem sírni.
tudom nyers vagyok, de én is éltem jóban-rosszban és khm. a jóért tenni kell, törni az utat előre és meg lesz az eredménye.
2 éve koliban kaptam 2000 forintot egy hétre enni meg tisztálkodásra meg minden iskolás dologra.
most egy hét alatt 425 fontot keresek, kaja szállás, zsebpénzt kapok még mellette. számold ki.
akár pár hónap munka után el is tudsz menni külföldre és akkor pedig végképp rendberázódnátok.
400-600.000-es fizuval nem sok idő kifizetni a házat gondolom.
mennyire beszélsz angolul? ki tudja esetleg tudok később segíteni...
Nagyon együtt érzek veled, és sajnálom ami veletek történik. Tudom hogy egyáltalán nem vígasz, de sajnos nagyon sok magyar család él úgy ahogy ti, vagy még úgy sem.
Azt kívánom, hogy tartsatok ki, és tartsatok össze, szeretetben könnyebb átvészelni a krízishelyzeteket. Neked meg azt ajánlanám, hogy menj ki külföldre, olyan helyre ahol szállást és ellátást biztosítanak, ahhoz nem kell indulótőke, szinte csak az utiköltség. Egyébként mi is ott tartanánk ahol ti, ha nem jöttem volna én is ki külföldre dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!