Távfűtés szerződés felmondható?
A mérőóra önmagában nem okz alacsonyabb számlát, ez tény.
Csak akkor ha megcsinálják a hőszigetelést vagy a tulaj beéri alacsonyabb hőfokkal, vagy mindkettő. Nyilván.
Látom, nem érted amit leírtam:
Van szabályozó, a legkeményebb télen is max 3-asra tekertük. Cserélt az ablak, és van szigetelés is. (8 centis nikecellel csinálták.)
És többet fizetünk.
21-22 fok között van a hőmérséklet. 20 körülre akkor sem megy le, ha a * állásra teszem, mert teljesen lezárni nem lehet.
Akkor is ez az igazság, ha lepontozol.
Persze, de ha egyszer már 19 fokos lakásban vagyok kénytelen lakni, akkor mi a búbánatért kell ugyanannyi fűtésszámlát fizetnem, mint másnak a 28 fokra, mert pl. anyukámnál annyi van, ha beindul a fűtés és ugyanannyi a számlája mint nekünk, csak ő egész nap szellőztet. A távhőszolgáltató meg csak annyit mond, hogy nem tehetnek róla, hogy tőlük van az egész háztömbben a legtávolabb a hőközpont. Ez hol igazságos? Hősugárzózunk akkor, vagy bekapcsoljuk a légkondit fűtésre, ha nagyon gáz a helyzet, ugye plusz pénzért, vagy emelnek a hőfokon plusz díjért.
Nem magunk miatt nem elég 19 fok, hanem az 1 évesünk ne fázzon meg, legalább fürdéskor fűteni kell.
Hát jogos.:)
Az én kislányom is egy éves, szóval igazán csak nekem lenne jobb a 19 fok. ...és ha már hidegebb van jobb érzés ha ez a számlán is látszik.
" A külső falak szigetelése viszont teljesen felesleges!"
Tipikus esete annak amikor nem az okos hülyéskedik, hanem a hülye okoskodik.
Ha szerinted az a +2 fok csak a szigeteléssel teljesen felesleges, akkor gratula.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!