Távfűtés szerződés felmondható?
"Az egyedi méréssel rengeteget spórolnánk,"
Azt te csak hiszed...
1.-nek üzenem: nem hiszem, hanem TUDOM!
Nálunk folyamatosan 23-24 fok van, de ha betűz a nap még több. Nekem bőven elég lenne a 20 fok.
És akkor még nem beszéltem arról, hogy beígérték a hőszigetelést is!
Ok, akkor tudd.
Minket leszigeteltek, van költségosztónk és többet fizetünk.
Nem tudni kell, tapasztalni.
Arról már nem is beszélek, hogy a szabályozó * állásában sem zárod le teljesen a fűtést, hanem akkor is jön folyamatosan. Teljesen lezárni egy kulccsal lehet...
Mi is álmodoztunk arról, hogy letekerjük, és a költségosztó miatt majd kevesebbet fizetünk, meg csak 20-21 fok lesz a 24-25 helyett.
Aha... Aztán az álom helyett jött a valóság.
Sajnos nem. Nálunk meg 19 fok van még akkor is, ha fűtenek, a számla meg ehhez képest sok. Akkor is jobban járnánk, ha légkondival fűtenénk, de nem lehet lemondani a távfűtést. Tavaly is kanosszát jártunk, mire hoztak egy hitelesített hőmérőt, 19,2 volt az átlaghőmérséklet. Állítólag 21 a minimum amit teljesíteniük kéne. Na, akkor végre emeltek a hőfokon, de a legjobb, hogy ezért plusszban emelték a fűtés számlát,mivel több hőt juttatnak hozzánk. Hát kösz.
Én nem hiszek benne, hogy távhőszolgáltatóval szemben valaha is jóllehet járni. Nálunk is szó volt fűtésszabályozásról, de kérdem én hogyan csináljak mondjuk 24 fokot, ha egyszer csak 19 foknyi hőmérséklet van a csövekben? Vagy ha lesz szabályozó egyszer csak lesz jobb fűtés is? Nem értem. Lényeg a lényeg,nem lehet lemondani sajnos.
Aki fűtésszabályozóval is sokat fizet az sokat is fűt, vagy azért mert szélső/földszinti a lakás vagy az átlagosnál melegebbet csinál pl. 25 fokot vagy a hőszigetelést nem csinálták meg. Több is oka lehet.
Én szívesen laknék 19 fokos lakásban, bár ezzel tudom nem én vagyok az átlag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!