Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elutazni fél évre ingyen vagy...

Elutazni fél évre ingyen vagy két kézzel kapaszkodni a munkahelybe?

Figyelt kérdés

Az a helyzet állt elő, hogy két álmom egyszerre valósult meg. Az egyik egy fél éves utazás nyelvtanulással, a másik meg egy álom meló. Még próbaidős vagyok és a próbaidő alatt fog eldőlni, h tényleg összejön-e az utazás, de nagyon valószínű.

Ha az utazást választom, be kell adnom anyunak, hogy hova szeretnék menni (egy kicsit veszélyes). Az élmények, az új környezet és az új nyelv miatt vonz nagyon, és már elég régóta terveztem egy hasonló utat (bár itthon nm tudnak az ilyen irányú hajlamaimról). Viszont most váltottam melót (összecsúsztak a dátumok, ezért sikeredett ilyen szerencsétlenre) és baromira szeretem az új helyem.

Ha az utazást választom, akkor "megvalósítom magam" viszont ugyanakkor nem akarom anyut azzal terhelni, hogy mi van ha nem kapok melót ha hazajövök. De ugyanakkor legalább ilyen bizonytalan annak az esélye is , hogy még egyszer kapok egy hasonló utazásra lehetőséget. Ki melyiket választaná?

2012. szept. 21. 23:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Hű!!!

Remélem, összejön.

Szüleid miatt ne aggódj, ez a te életed!

Küldj majd egy lapot!

És vigyázz, arrafelé nem minden oroszlán gyáva! :-))))))))))))))

2012. szept. 23. 08:53
 12/15 anonim ***** válasza:
52%
Igen az ő élete, de amíg nincs munkahelye, gondolom a szülei tartják el.
2012. szept. 23. 08:54
 13/15 A kérdező kommentje:

1. van munkahelyem

2. eddig is mindig legalább annyi pénzt haza adtam, mintha albiban laknék

3. ha meg lerobban anyum, akkor meg én fogom őt eltartani

2012. szept. 23. 15:07
 14/15 A kérdező kommentje:
Írd meg priviben a címed és ha tényleg összejön, akkor küldök lapot :)
2012. szept. 23. 15:08
 15/15 anonim ***** válasza:

első vagyok

Én mondtam hogy az álomállás fontosabbnak kéne lenni mint az utazásnak, hiszen életed során bármikor utazhat.

Mondom én 40 évesen. Én annak idején az álomállást választottam. Jól éreztem magam ott, és nagyon-nagyon jól kerestem. Én voltam Kongóban, és 8 hónapot éltem Burundiban. (Kibiri nemzeti parkban éltem, mint önkéntes)

Az ember ha van pénze mindent megoldhat akár egyénileg is.

Egyébként nem akarlak elkeseríteni de fél év alatt te nem fogsz tudni nyelvet tanulni. Főleg nem Kongóban. Ugyanis ahány vallás, ahány csoport annyi nyelv.. Volt hogy egyik helyen egy helyi lakos volt a tolmács, a másik helyen ami alig pár kilométere volt, már más volt a tolmács. Azt sem árt tudni, hogy a nagy női egyenjogúság Kongóban még nem nagyon működik. Ha menni akarsz csak sétálni is, akkor is kell kísérő.(fehér embert sok helyen még nem is igazán láttak. Ha egy helybelivel akarsz barátkozni, akkor ne nagyon erőltesd, hacsak a tolmácsod/testőröd nem adja rá áldását. Járj nyitott szemmel, és tartsd be az ottani emberek szokásait, tartsd tiszteletben a vallásukat. Ez nagyon fontos. Szóval ha összejön az út, én sok-sok óvatosságot és sok-sok élményt kívánok neked..

40/N

2012. szept. 23. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!