Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elutazni fél évre ingyen vagy...

Elutazni fél évre ingyen vagy két kézzel kapaszkodni a munkahelybe?

Figyelt kérdés

Az a helyzet állt elő, hogy két álmom egyszerre valósult meg. Az egyik egy fél éves utazás nyelvtanulással, a másik meg egy álom meló. Még próbaidős vagyok és a próbaidő alatt fog eldőlni, h tényleg összejön-e az utazás, de nagyon valószínű.

Ha az utazást választom, be kell adnom anyunak, hogy hova szeretnék menni (egy kicsit veszélyes). Az élmények, az új környezet és az új nyelv miatt vonz nagyon, és már elég régóta terveztem egy hasonló utat (bár itthon nm tudnak az ilyen irányú hajlamaimról). Viszont most váltottam melót (összecsúsztak a dátumok, ezért sikeredett ilyen szerencsétlenre) és baromira szeretem az új helyem.

Ha az utazást választom, akkor "megvalósítom magam" viszont ugyanakkor nem akarom anyut azzal terhelni, hogy mi van ha nem kapok melót ha hazajövök. De ugyanakkor legalább ilyen bizonytalan annak az esélye is , hogy még egyszer kapok egy hasonló utazásra lehetőséget. Ki melyiket választaná?

2012. szept. 21. 23:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

A munkát választanám. Utazni az életed során bármikor lehet Ha dolgozol akkor az anyagiak is megvannak hozzá.

Viszont álomállást találni az ember életében csak egyszer talál. Van aki soha nem találja meg.

2012. szept. 22. 02:17
 2/15 anonim ***** válasza:
59%
Én kint élek, kapsz itt melót, jobbat is ha tökös vagy. Ha pedig szépen jösz el, akkor tapasztalattal több esélyed lehet akár visszamenni is.
2012. szept. 22. 05:15
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

2. válaszoló: Tudod, hogy hová utazna a kérdezö? Miböl gondolod, hogy te éppen OTT vagy kint?

Mellékesen UTAZÁSRÓL van szó, NEM munkáról, a munka MO-on lenne.

A kérdésre: semmiképpen sem mennék utazni, mert egyrészt ilyen álommunkát többé nem találsz, másrészt ha jól értem, egyelöre semmid sincs, sem munkahelyed, sem pénzed.

Ezenkivül a "veszélyes" sem igazán biztató kiindulás.

Elöször dolgozz, teremts magadnak biztos hátteret, utána garantáltan lesz még lehetöséged utazni, akárhová.

2012. szept. 22. 08:11
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Mit jelent az, hogy veszélyes lenne az utazás?
2012. szept. 22. 08:29
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Ezt neked kell eldönteni.

Az utazást nem te fizeted ezek szerint? És általa plusz egy nyelvet tanulsz? Akkor komoly hasznodra válik.

Ha a munkahelyeden beválsz, elképzelhető, hogy megértik ezt a kihagyhatatlan utazás lehetőségét, és megtartják számodra az állást.

Ha nem, találhatsz másikat.

Amúgy pedig ugyan mi a garancia, hogy ha most fel is vesznek, fél év múlva nem rúgnak ki?

Valósítsd meg az álmaidat, szépen mindkettőt! :-)))

2012. szept. 22. 09:04
 6/15 A kérdező kommentje:

Na, szép sorban válaszolok mindenkinek. Gyáva Oroszlán, téged külön imádlak :D

Utazni az életed során bármikor lehet- ilyen távolságra, ilyen egzotikus kultúrába, nem hiszem hogy saját pénzből bármikor is eljutnék. Másrészt turistáskodni tényleg bármikor tudok majd, de ez nem arról szól.

Én kint élek, kapsz itt melót, jobbat is ha tökös vagy- ez nem játszik,mert nem fejlett országba mennék. Legfeljebb a plusz nyelv miatt, ha már itthon megint dolgozom és összegyüjtök pénzt a kinti élet elkezdésére.

Mit jelent az, hogy veszélyes lenne az utazás?- a külügyminisztérium által veszélyesnek nyilvánított ország. Egyébként meg egy húsz éve működő szervezeten keresztül nyertem el egy pályázatot. Pontosabban még nem, de az első körön már túl vagyok. Az utazás szempontjából ez nem érdekes, tudtam hova jelentkezem.

Összességében talán nem is az a fő probléma, hogy menjek vagy maradjak, hanem inkább az, hogy nem akarok kicseszni a családommal. Eddig is működött az élet, hogy csak anyum dolgozott, most ez a néhány hónap igazán nem változtat semmit, csak még is más így a hangulat.

2012. szept. 22. 10:23
 7/15 anonim ***** válasza:

Az, hogy az első körön túl vagy, még nem jelent semmit. Most beleéled magad, és mi lesz akkor, ha -tényleg nem kívánom, de- pofára esel? Jelen állás szerint egy biztos munkahelyet állítasz szembe egy bizonytalan utazással. Majd ha biztos lesz az az utazás, akkor térj erre vissza, addig teljesen felesleges ezen gondolkozni.

Amúgy nem értem, miért nem írsz konkrétumokat? Egy országnevet azért idebiggyeszthetnél. :-)

Egyébként ha mindkét lehetőség tuti lenne, én is a munkahelyet választanám, ki tudja mikor adódik újra ilyen lehetőséged.

2012. szept. 22. 11:17
 8/15 anonim ***** válasza:

Köszi :-D

Szerintem már rég döntöttél.

Miért lenne kitolás a családdal?

Ha én lennék az anyukád, örülnék, hogy ilyen lehetőséget nyertél!!

Az állás is fontos, igen, de tudod, hogy az megoldódik.

2012. szept. 22. 16:58
 9/15 A kérdező kommentje:

Azért érezné így, mert ő csak annyit fog látni benne, hogy elrepülök az isten háta mögé, ingyen dolgozni csak azért, mert most ez a heppem és miért nem maradok otthon dolgozni rendesen. Amúgy meg igen, többé kevésbé már döntöttem, csak még mérlegelem az esélyeimet :P

Eszemben sincs a biztost a bizonytalanra felcserélni. A próbaidőm lejártáig minden kiderül és csak akkor lépek ki, ha tuti az utazás. Lehet, hogy eddig úgy tűnt, de ennyire hülye azért nem vagyok.

Azt hittem ennyi info elég a válaszolásra, de közkívánatra tessék, az úti célom Kongó :)

2012. szept. 22. 20:45
 10/15 anonim ***** válasza:
Én mennék Kongóba.
2012. szept. 22. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!