Egyetemisták, fősulisok! Benneteket mennyire támogatnak a szüleitek anyagilag?
Nem kapok szociális ösztöndíjat(két gyerek az nem gyerek, három már az lenne), de államilag finanszírozott képzésen vagyok. Persze emellett azért pénzbe kerül az egyetem, ugyanis legközelebb 200 km-re volt olyan szak, amit kinéztem évekkel ezelőtt. A tanulmányi ösztöndíjamból fizetem a kollégiumot, a többi pénzt szüleimtől kapom.(ami a megélhetésre és a felmerülő kiadásokra kell) Ezzel viszont nagyon spórolok, nem eszek menzán, hanem magamnak főzök, nem költök cigire, szórakozásra, piára, stb. Igyekszem nem lehúzni őket anyagilag.
Másodéves, 20L
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz :)
Valaki kérdezte hogy miért kérdezem, de csak úgy mihez tartás képet, hogy mások hogy oldják ezt meg. Van pár ismerősöm, aki olyan jól él. Minden hétvégén hazamegy, kolit meg kaját fizet és minden héten bulizik és nem tudom hogy ők ezt hogyan tudják fizetni. Legalábbis nem tudtam hogy ennyire segítik őket, vagy ilyen jól gazdálkodnak.
Én 22 éves vagyok, most kezdtem az msc-t. Bejárok, a bérletet magamnak fizetem, de ruhára, erre-arra ritkán telik. Ha nagyon muszáj, anyumék segítenek,de nem szeretek pénzt kérni tőlük. Lógni nem tudok mert mi is 15-en vagyunk és feltűnik, de minden nap bent vok 8-tól 5-ig vagy 8-ig, szóval dolgozni sem tudok. Most ösztöndíjam sincs csak a bursa, meg dolgoztam a nyáron, de nem olyan sokat kerestem.(Eddig én is tanulmányiból éltem, meg diákmunkából, de most 1 félév és tanulmányi nincs, dolgozni meg nem tudok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!