Ez mennyire tisztességtelen?
Na ezért kérem el a megállapodáskor az 1 havi kauciót... nincs vita és nincs keresés utána.
Mint bérbeadó, azt mondom, tisztességtelen, mivel elhitetted vele, hogy kiveszed a lakást. Ő a további magatartását erre alapozta, mivel már nem hirdeti. Megjegyzem, költözésig hirdetést kevesen törölnek.
Viszont másik oldalról ha nem történt írásos megállapodás, akkor nem lehettél biztos benne, hogy tartja neked a lakást. Bár ez, ha nagyon jóhiszemű a bérbeadó, akkor erőltetett indok.
Én a következőképpen járnék el: elmondanám a bérbeadónak, hogy épp most üresedett meg az egyik rokonod lakása, és oda költöznél inkább, érthető okok miatt. Nem akarod ugyanakkor őt sem szrban hagyni, ezért az 1 hónapot szívesen lelakod. Erre valszeg azt mondja, hogy nem kell, ugyanis ez több macerával jár, mintha nem költöznél.
A másikkal meg megegyeznék, papíron, kaucióval, hogy egy hónapon belül költözök.
Közöld vele,hogy mi a helyzet.Így tisztességes.Nincs értelme 2 költözésnek.Szerintem megérti és simán visszarakhatja utána a hirdetést.
Gondold végig:ott laksz egy hónapot nem szívesen és átmennél a másikra ami neked jobban megfelel.És ha a "jobb albérlet" már foglalt ?
A te döntésed,én csak leírtam a véleményemet :)
Remélem segítettem :)
Ez csak üzlet, ha még nincs szerződés és nem is fizettél semmit akkor nem különösebben tisztességtelen a dolog.
Az, hogy beköltözöl majd 1 hónap múlva ki sokkal tisztességtelenebb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!