Hogyan "kérjem el"a szüleimtől azt a pénz, amit eredetileg is nekem tettek félre?
A helyzet a következő: párommal közös tulajdonú lakást szeretnénk vásárolni.
Van a szüleimnek (nekem félretéve) 2-3 millió forint körüli összegük (nem tudom pontosan mennyi is), amit így alkalmanként emlegetni is szoktak, hogy ők már nagyobb dolgot nem vennének maguknak (pl. autó), mert az az én pénzem, ha majd megállapodok megkapom.
Esküvőt még nem tervezünk (majd olyan 1-2éven belül csak), viszont azt a pénzt, amit nekem tettek félre befektetném lakásba.
Termékszetesen szerződésbe lesz foglalva minden, nehogy azt érezzék, hogy esetleg elveszhet a hosszú évek alatt gyűjtött pénz.
Hogy lehet ilyesmt a legjobban tálalni? Biztosra szeretnék menni, hogy ne legyeek kétségeik a dologgal kapcsolatban.
Értem a Te álláspontodat is persze szülőként. Csak valahogy én (vagyis mondhatom nyugodtan, hogy mi) nem emelem akkora piedesztára ezt a házasság kérdést, nekem nem ez jelenti az elköteleződést.
Legjobb barátok vagyunk, amióta csak találkoztunk. Ennek már majd 4 éve.
Nem vagyok az a túl romantikus típus, de ha én önmagamban nem lennék egy teljes és önálló személyiség, akkor őt hívnám a másik felemnek. Görcsbe rándul a gyomrom és szinte elszorul a torkom is, ha arra gondolok, hogy úgy kell leélnem az életem, hogy ő ennek nem része.
Ha pedig egyszer megcsalnám, nem tudnék úgy élni, hogy nem mondom el neki. Ez mindkettőknél "elvárás" egy ilyen helyzetben. Már rég megbeszéltük és időnként elő is jön a téma persze, hogy ez nálunk egy életben egy egyszeri alkalom belefér. Sokkal nagyobb kincs annál mindkettőnknek a másik személy léte annál, hogy egy ilyenen ne lehetne így-vagy úgy túllépni. Én úgy gondolom, nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy őt a saját önzőségemből elveszítsem. Én nagyjából így gondolkodom erről, aztán majd az élet igazolja, hogy helyesen-e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!