Ha a bérlö, nem fizeti a bérleti dijat, több éven keresztül, két szobás lakásrol van szó. Ki lehet-e? Lakoltatni, vagy mit lehet tenni? Mert védik abortokon belül lévöt is, és az a bérlő. Mit tehetnék?
Kétszobás,tehermentes második emeleti,lakotelepi világos nagy teraszos 54négyzetnéteres lakásról van szó.A bérlö semmit nem fizet csak a villanyt,távfütést,közösköltséget,vizdijat semmit.
Már azon is gondolkoztam áron alul eladom lakottan.
Jajmár, hát kit érdekel, hogy védik.
Megnézed mikor nincs otthon, odarendelsz egy lakatost, mutatod a lakcímkártyádat, hogy ott laksz, vagy tulajdoni lapot, akármit, és mondod neki, hogy elhagytad a lakáskulcsokat, le kéne cserélni.
Ha meg van kulcsod a lakáshoz, akkor ugyanezt teszed, de csak annyit mondasz neki, hogy le akarod cserélni a zárat.
Aztán ha kész a munka, kidobálod a bérlő cuccait a ház elé, azt' csókolom, ott rohadjon meg mind ahol van.
Velem biztos nem szórakozna így senki, én magasról tennék a "jogaira", meg hogy "védik", ha egyszer az én lakásom...
Ha van hivatalos szerződés, akkor előbb írok neki egy ilyet: "Alulírott xy tulajdonos, az ekkor és ekkor kötött bérleti szerződést a mai nappal felmondom, és kérem, a felmondási idő lejártával kiürítve adja át a lakást" és elpostázom neki tértivevénnyel. Ha a lakásomban van a címe, akkor oda.
Aztán miután átvette, vagy 2x visszajött úgy, hogy nem vette át, akkor csinálom meg a fentieket... :P
De ez eddig neked nem tűnt fel, hogy nem fizet vagy mi? Miért vártál vele eddig évekig? Azt gondoltad, hogy majd egybe kifizet 10-20 hónapnyi pénzt? Ugyan már...
Én is javaslom a zárcserét és a holmik kipakolását.
Ilyen butaságot! Évekig hagytad, hogy ne fizessen? 2-3 havi kauciót szokás kérni, pont az ilyenek miatt. Aztán a második nem fizetett hónapnál lezongorázom a bérleti szerződés felbontását. Ilyen esetben még jogilag sem tud mit tenni, hiszen - igaz, hogy őt is védik a törvények - de Téged is!
Azt én nem ajánlom, hogy a cuccait kitedd az utcára, ugyanis ez a Te felelősséged. Jártam hasonló cipőben, majdnem én faragtam rá emiatt, pedig tudom, hogy másképp nem ment volna.
De azt közölheted vele, hogy X. Y. napra szerezzen fuvart, mert a cuccait el kell "költöztetnie", és ha nem intézkedik, akkor az utcáról majd összeszedi a bútorait. Legalább fenyegesd meg ezzel előtte, hátha "észre tér":)
Igen, valami hasonlóra akartam rávilágítani. Nekem abban volt szerencsém, hogy "buta" volt a bérlőm, és meg tudtam vele etetni, hogy kirakom a cuccait. De a rendőrségen előtte érdeklődtem a mikéntje felől, ott mondták, hogy nem tehetem meg csak úgy, ahogy Te is leírtad. A bérlőm ennek ellenére bevette, és elcuccolt. Azóta csak ismerősökön keresztül adom a lakásom, és totálisan hallgatok a női megérzésemre.
Sajnálom, ami Veled történik, de tényleg nem lett volna szabad ennyi ideig hagynod. Drukkolok Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!