Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szociális juttatások, mennyit,...

Szociális juttatások, mennyit, mit, hol igényelhetek?

Figyelt kérdés
Testvérem nagykorú, tartósan beteg, szeptembertől egyetemista. Eddig árvaellátást és családi pótlékot kapott. Most hogy nem gimis már semmit. Mit és hogyan igényelhet magának? Kaphat-e továbbra is 1, emelt családi pótlékot, árvaellátást, tartós betegsége miatt valamit pl rokkantságit vagy még valamit amit én nem ismerek? (Hallottam már több mindenről de eltérő információkat miszerint ha ezt kap akkor amazt nem de van aki azt mondta hogy többmindenre is jogosult) Hol kapok pontos infót?
2009. júl. 28. 14:32
 1/2 anonim ***** válasza:
34%

Szia!

Az árvaellátás, amíg nappali tagozaton tanul a tesód, de max. 25 éves koráig jár.

A családi pótlék pedig - ha jól tudom - 23 éves korig jár.

2009. júl. 28. 15:10
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha nappalin tanul, akkor árvaellátást továbbra is kaphat.

Sajnos családi pótlékot nem, az csak középfokú oktatásban jár 23 éves korig (jövőre már csak 20 éves korig)

Viszont, ha van középiskolás, vagy kisebb testvére, a családi pótléknál beszámítják az egyetemista testvért is a gyermeklétszámba (rá nem adnak, de a többiekre a magasabb összeg jár)

Pontos infókat az OEP-től kaphatsz, írj nekik e-mail-t.

Az egyetemen igényelhet szociális támogatást, általában szept. közepe a határidő.

Ha a lakóhelyetek tagja a bursa programnak, igényelhet Bursa-Hungarica ösztöndíjat is. Infók: www.bursa.hu

2009. júl. 28. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!