Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 21 hetes terhes vagyok és...

21 hetes terhes vagyok és sehol nem tudok elhelyezkedni. Igényelhetek rendszeres szociális segélyt?

Figyelt kérdés
már mindenhol megpróbálkoztam de semmilyen munkára nem vesznek fel, hivatalba meg azért is visszautasítanak mert nincs végzettségem. Anyám viszont nem támogat tovább, el kell költöznöm. Ilyenkor igényelhetnék-e rendszeres segélyt? 22 éves vagyok, egyedül maradtam a picimmel. Nagyon félek mi lesz. Járt már valaki hasonló cipöben? Gondolkoztam, hogy regisztrálok munkanélkülire de eddig még nem dolgoztam, a 12. évet próbáltam befejezni.
2010. máj. 6. 17:54
 1/7 anonim ***** válasza:

Na most lehet engem lepontozni!

De mit csináltál eddig! 22 éves vagy, se érettségi, se szakma. Csak jön a gyerek. Apukája nincs a gyereknek, anyádéknak elegük van belőled. Megértem anyádékat, most meg a rendesen dolgozó emberek adójából próbálsz majd meg megélni, mert szegénykének se szakmája, se munkája, de a gyereke van, annak meg ugye meg kell adni mindent!!!

2010. máj. 6. 17:58
 2/7 A kérdező kommentje:
nem így indult a dolog!!! Én sajnálom a legjobban hogy így alakult. Nemrég hagyott el az apja tehát még a terhesség elején sem volt baj. És most nem én nem akarok elmenni dolgozni hanem nem vesznek fel. Arról nem tehetek...
2010. máj. 6. 18:14
 3/7 anonim ***** válasza:
67%
Egyetértek az elsővel!Így nem szabad gyereket válalni!Én még nálad is fiatalabban szültem,de a férjem és szüleim melettem áltak!Így a nagy semmibe nem szülnék!Sulit is csináltam még picike volt a baba és ahogy 3 éves lett mentem is dolgozni!Nem fogsz semmilyen támogatást kapni!Mire fel?
2010. máj. 6. 18:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az biztos hogy jár neked az egyszeri anyasági támogatás ami aszem most 64.250 forint, és havonta jár majd a gyes ami viszont csak 28 ezer vorint körül van. Az önkormányzatodnál érdemes még megkérdezni ezeken felül a településeteken, vagy kerületedben van-e valami speciális amit kaphatsz.

V

2010. máj. 6. 19:06
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is hasonlóan voltam, bár nekem volt munkahelyem, amikor babát vállaltunk, így én végig táppénzen voltam terhesen, mert a munkaköröm veszélyes volt. De nekem sem volt érettségim, a GYED alatt fejeztem be az utolsó két osztályt. Azóta már egyetemre járok. Ja, és amúgy 20 évesen szültem, és én is egyedül maradtam. Hát nem volt könnyű. De legalább a szüleim mellettem álltak/állnak a mai napig.

Az tuti, hogy végzettség (érettségi) nélkül szinte képtelenség munkát találni, de még érettségivel sem könnyű. A másik, hogy (bocs a kifejezésért) de én még olyan balekot nem láttam, aki terhes nőt felvenne dolgozni.

Viszont így, hogy nincs munkaviszonyod, szerintem jár neked a rendszeres szociális segély. De azzal nem leszel előrébb, nem olyan sok az, szerintem olyan 30 ezer körül lehet. Abból nem tudom hogy lehet megélni.

2010. máj. 6. 20:50
 6/7 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem mert lehet, hogy akkor nem kell elköltöznöm ha adok haza. Szerencsés vagy, hogy tudtak a szülök támogatni. Engem is támogatna anyám ha tudna de sajnos sok az adósság és kevés a bevétel, anno ezért hagytam abba a sulit hogy segítsek itthon, dolgoztam. Aztán a volt párom támogatott hogy fejezzem be a sulit, a gyereket is nagyon akarta aztán itt tartunk :(
2010. máj. 6. 22:02
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A szociális segélyt megigényelheted. Az együtt lakók összes bevételének egy főre jutó átlaga számít. Tehát ha anyukád meg akivel még laksz, sokat keresnek, lehet, hogy nem fogsz kapni semmit, hiába nincs jövedelmed.

De akkor hova költözöl, miből élsz meg? Anyád ezt komolyan gondolja? Akkor sajnállak, de nagyon...

Szülés után kaphatsz egyszeri anyasági támogatást, Ha igényled, de csak amikor már meglesz a kicsi taj-kártyája, valamint családi pótlékot és gyest. Igényleni kell, maguktól nem adják. És csak napokkal/hetekkel szülés után kapod meg, tehát abból nem tudsz kiságyat, egyebeket venni a baba érkezésére...

A munkaügyi központba bemehetsz, vesztenivalód nincs, még jól jöhet, ha regisztrált munkanélküli vagy. És ha lehet, próbál meg befejezni a 12-et, érettségizz le, 23 éves korig ingyenes, úgy tudom.

Sok sikert!!!

2010. máj. 6. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!