Elriasztja az embereket a meskán vagy a jófogáson, ha előreutalást kérek?
Szóval félek, hogy átvernek. A vevőknek azt tanácsolják, előre soha ne utaljanak. Az eladóknak, hogy semmit el ne küldjenek addig, amíg nincs kifizetve. Mi akkor a megoldás?
És mi a legkényelmesebb a vevőnek? Ha banki átutalást kérek vagy utánvételt? Esetleg milyen megoldás létezik még, ami nekem biztonságos és a vevőnek is kényelmes?
Mert ami a legjobb lenne-a személyes találkozás-sajnos nem lehetséges. Amúgy is az egész ország területén szeretném árulni portékáimat( kreatív kézimunkák), tehát csak postán tudom kiküldeni.
Nagyon megköszönöm, ha valaki tud tanácsot adni!
szerintem az a legkorrektebb ha utánvéttel küldöd. A vevő addig nem adja ki a pénzt a keze közül míg nála nincs a csomag, te pedig addig nem válsz meg (illetve a postás) a csomagtól míg a vevő nem fizet.
Én se szívesen utalok előre, pláne ha nem valami nagyobb, megbízható eladóról van szó. Utánvéttel olyan nagy baj valószínűleg nem fog érni senkit.
Dehogynem,ha a címzett nem veszi át akkor visszaküldik a feladónak,aki ha hozzá akar jutni ki kell fizetnie az utánvét költségét.
Esetleg egy olyat el tudok képzelni,hogy a vevővel előre elutaltatod a postaköltség árát és ha megkaptam akkor feladod a csomagot.
De szerintem adj meg több opciót a vásárlásra,tehát előre utalásra és utánvétre is legyen lehetőség.
Én előreutalást kértem amikor a Jófogáson árultam valamit és simán belement a vevő.
A vevő számára az utánvét is ugyanolyan lutri, mint az előreutalás.
Amikor kifizeted és átveszed, nem tudod mit tartalmaz a csomag, lehet nem az van benne, amit ígértek, csak egy használhatatlan vacak, csak töltelék holmi.
Emiatt inkább előre utalok, mint az utánvét magas költségét is álljam.
Jó lenne, ha lehetne bankkártyával fizetni a Meskán, remélem hamar bevezetitek, mert tök sok macerát megoldana.
Utálom, amikor becsenget a postás, és nincs nálam készpénz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!