Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elriasztja az embereket a...

Elriasztja az embereket a meskán vagy a jófogáson, ha előreutalást kérek?

Figyelt kérdés

Szóval félek, hogy átvernek. A vevőknek azt tanácsolják, előre soha ne utaljanak. Az eladóknak, hogy semmit el ne küldjenek addig, amíg nincs kifizetve. Mi akkor a megoldás?

És mi a legkényelmesebb a vevőnek? Ha banki átutalást kérek vagy utánvételt? Esetleg milyen megoldás létezik még, ami nekem biztonságos és a vevőnek is kényelmes?

Mert ami a legjobb lenne-a személyes találkozás-sajnos nem lehetséges. Amúgy is az egész ország területén szeretném árulni portékáimat( kreatív kézimunkák), tehát csak postán tudom kiküldeni.

Nagyon megköszönöm, ha valaki tud tanácsot adni!

2012. aug. 24. 13:52
 1/10 anonim válasza:
70%

szerintem az a legkorrektebb ha utánvéttel küldöd. A vevő addig nem adja ki a pénzt a keze közül míg nála nincs a csomag, te pedig addig nem válsz meg (illetve a postás) a csomagtól míg a vevő nem fizet.

Én se szívesen utalok előre, pláne ha nem valami nagyobb, megbízható eladóról van szó. Utánvéttel olyan nagy baj valószínűleg nem fog érni senkit.

2012. aug. 25. 08:44
 2/10 anonim ***** válasza:
71%

Dehogynem,ha a címzett nem veszi át akkor visszaküldik a feladónak,aki ha hozzá akar jutni ki kell fizetnie az utánvét költségét.

Esetleg egy olyat el tudok képzelni,hogy a vevővel előre elutaltatod a postaköltség árát és ha megkaptam akkor feladod a csomagot.

De szerintem adj meg több opciót a vásárlásra,tehát előre utalásra és utánvétre is legyen lehetőség.

Én előreutalást kértem amikor a Jófogáson árultam valamit és simán belement a vevő.

2012. aug. 25. 14:06
 3/10 anonim ***** válasza:
44%
megkaptam=megkaptad akart lenni.Előző voltam.
2012. aug. 25. 14:07
 4/10 anonim ***** válasza:
81%
hát én inkább bukom el az utánvétel költségét, minthogy a drágább áruétól búcsúzzam...:/
2012. aug. 27. 12:02
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A vevő számára az utánvét is ugyanolyan lutri, mint az előreutalás.

Amikor kifizeted és átveszed, nem tudod mit tartalmaz a csomag, lehet nem az van benne, amit ígértek, csak egy használhatatlan vacak, csak töltelék holmi.

Emiatt inkább előre utalok, mint az utánvét magas költségét is álljam.

2012. szept. 6. 15:27
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen, az utánvét magas költsége az, amivel nem szeretném terhelni vevőimet, majdnem annyiba kerül a postaköltség így, mint maga az áru, amit az esetek nagy részében sima levélként fel tudok adni.
2012. szept. 6. 15:32
 7/10 anonim ***** válasza:
Am szinte mindenhol előreutalás van. Így meg max a vevők szívnak...
2012. okt. 31. 20:12
 8/10 anonim válasza:
48%

Jó lenne, ha lehetne bankkártyával fizetni a Meskán, remélem hamar bevezetitek, mert tök sok macerát megoldana.

Utálom, amikor becsenget a postás, és nincs nálam készpénz...

2013. szept. 10. 10:35
 9/10 anonim ***** válasza:
az utánvét ugyanúgy lutri mindkét félnek, ahogyan előttem már kifejtették, ezért én a személyes átvételt preferálom, persze ez nem mindig megoldható a távolság miatt, így gyakran marad a jó öreg előre utaltatás.... az értékelésekre kell figyelni, azokból kiderül, hogy mennyire megbízható az eladó, ha még nincs neki, akkor... sajnos akkor nincs más megoldás, mint a bizalom (megérzésekre hagyatkozás?), vagy valahogyan megoldást keresni a személyes átvételre egy köztes helyen.
2014. febr. 20. 22:51
 10/10 anonim ***** válasza:
a Vaterán egyébként már bevezették a biztonságos vásárlást, évi öt alkalomig megtérítik az eladó vagy a vevő által okozott kárt, jó lenne a Meskán is valami hasonló (csak gondolom, ez némi többletköltséget okozna majd a felhasználóknak, mert tuti áthárírítanák, ahogyan a Vaterán is emelték a felhasználói díjakat)...
2014. febr. 20. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!