Kapok családi pótlékot? Milyet?
A lányom tegnap előtt töltötte a 20-at,ételallergiája van 2 éves kora óta (tej,tojás) 17 éves kora óta kapok rá emelt családi pótlékot,mert addig hiába jártuk az orvosokat azt mondták kinövi,ne foglalkozzunk vele.
Ha nappali tagozaton tanul továbbra is jár családi pótlék vagy sem?És emelt?
A törvényt olvasom de nem vagyok abban biztos hogy így kell értenem...
Aki tud erről vmit légyszi írjon!!!
köszi
1. Miután valaki betöltötte a 18at, és KÖZoktatásban tanul nappalin (OKJ, szakmunkás, szakközép), akkor jár neki, akár saját jogán is igényelheti, ha különél.
2. Ha elmúlt 18, FELSŐoktatásban tanul (főiskola, egyetem, egyes képzések), akkor saját nevén nem igényelheti, de ha az állandó lakcímén vannak kiskorú testvérei, akikre kapnak családi pótlékot, akkor őt is számításba veszik, ez plusz 1000ft.
3. DE! itt jön a lényeg, ez 20 éves korig.
Úgyh, a te lányod már nem kap.
De itt mindenki csak a sima családi pótlékról beszél, vagy nem?
Kérdező, én is emelt családi pótlékot kaptam, egészen 23 éves koromig. Most 26 vagyok, fogalmam sincs, hogy azóta változott-e valami, de nem 1500at, hanem a teljes összeget kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!