Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kapok családi pótlékot? Milyet?

Kapok családi pótlékot? Milyet?

Figyelt kérdés

A lányom tegnap előtt töltötte a 20-at,ételallergiája van 2 éves kora óta (tej,tojás) 17 éves kora óta kapok rá emelt családi pótlékot,mert addig hiába jártuk az orvosokat azt mondták kinövi,ne foglalkozzunk vele.

Ha nappali tagozaton tanul továbbra is jár családi pótlék vagy sem?És emelt?

A törvényt olvasom de nem vagyok abban biztos hogy így kell értenem...

Aki tud erről vmit légyszi írjon!!!

köszi

2012. aug. 22. 22:06
 1/8 anonim ***** válasza:
AZ én fiam amint betöltötte a 20 évét azóta nem kapunk családit. Jelenleg is nappali tagozatos diák.
2012. aug. 22. 22:22
 2/8 anonim válasza:
20éves korig kap családi pótlékot, persze kiskapuk mindig vannak, a törvényt is kilehet játszani csak éppen nem érdemes.
2012. aug. 22. 22:23
 3/8 anonim válasza:

1. Miután valaki betöltötte a 18at, és KÖZoktatásban tanul nappalin (OKJ, szakmunkás, szakközép), akkor jár neki, akár saját jogán is igényelheti, ha különél.

2. Ha elmúlt 18, FELSŐoktatásban tanul (főiskola, egyetem, egyes képzések), akkor saját nevén nem igényelheti, de ha az állandó lakcímén vannak kiskorú testvérei, akikre kapnak családi pótlékot, akkor őt is számításba veszik, ez plusz 1000ft.

3. DE! itt jön a lényeg, ez 20 éves korig.

Úgyh, a te lányod már nem kap.

2012. aug. 22. 22:31
 4/8 A kérdező kommentje:
Tesóm lánya 23 éves,egyetemista és kapnak rá havi 1500ft-ot... az mi lehet szerintetek?
2012. aug. 22. 22:36
 5/8 anonim ***** válasza:
1500-at? Akkor az lakhatási támogatás. 23 éves korig lehet kérvényezni hosszabbítottan, ha még mindig gyámság alatt áll, és ez általában akkor van, ha a gyerek értelmi fogyatékos vagy súlyos testi sérült.
2012. aug. 23. 08:48
 6/8 anonim ***** válasza:

De itt mindenki csak a sima családi pótlékról beszél, vagy nem?

Kérdező, én is emelt családi pótlékot kaptam, egészen 23 éves koromig. Most 26 vagyok, fogalmam sincs, hogy azóta változott-e valami, de nem 1500at, hanem a teljes összeget kaptam.

2012. aug. 23. 09:06
 7/8 A kérdező kommentje:
Utolsótól kérdezném,hogy most valamit utazási kártyát vagy ilyesmit kap-e?
2012. aug. 23. 20:43
 8/8 anonim ***** válasza:
Azóta már megállapította a bizottság, hogy egészséges vagyok (persze valójában semmit nem változott a helyzet), úgyhogy nem jár nekem semmi ilyen.
2012. aug. 23. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!