Ha a tulaj velünk fizetteti ki a közös költséget és nem fizet karbantartási költségekre (oldjuk meg mi), akkor mit tehetünk?
Ha elromlik valami a lakásban, pl. konvektor, ami ezer éves, akkor húzza a száját és nem akarja kifizetni a költségét. Most is szóltam, hogy valami nem jó és azt mondta, hogy nem tud vele mit kezdeni. Mondtam, hogy nem tudunk így fürödni. Válasza: javítassuk meg.
Most mit csináljunk?
A közös költséget általában a Bérlővel szokták fizettetni, mint ahogy a közmű számlákat is...
Ez nyilván le lett írva a szerződésetekben, amit kötöttél a Tulajdonossal...
Viszont arra törvény van, hogy a lakás műszaki berendezéseit és tartozékait a Tulajdonosnak kell karbantartania (javíttatnia) illetve kicseréltetnie!...
Te miért javíttatnád meg, vagy cseréltetnéd ki?!...
Viszont abban megegyezhettek (írásban!), hogy ha megjavíttatod vagy kicserélteted a bojlert vagy fűtőberendezést, akkor a javíttatás ill. a csere árát lelakhatod a bérleti díjból!...
Ez akkor jó, ha a Tulajdonosnak nem lenne pénze, te ennyivel kisegíted...
MINDENT FOGLALJATOK ÍRÁSBA!!!...
Ha a Tulajdonos erre sem hajlandó, akkor tényleg tanácsos másik albérletet keresni...
2. jára költöztünk ugyanide vissza.
Először volt szerződés, most nincs.
Kaukciót nem kért most, de amikor visszaköltöztünk (fél évet nem laktunk itt) kifestettünk, 100 e ft-ot költöttünk a lakásra, hogy tiszta, élhető legyen.
4 éve lakunk itt összesen.
Télen merült először fel ez a probléma, egyébként semmiért nem szólunk. És most. De nem segítőkész.
Költözéshez igensok pénz kellene, a másik lakásba 2 havi kaukció + bérleti díj. Ez kb 320 e ft. Ennyink nincs. De én nem szeretnék így nekimenni a télnek, hogy az elavult konvektorokat mi javíttassuk, illetve, havi 50 e ft-os fűtésszámlánk legyen emiatt. Mint tavaly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!