Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A TB-t fizetni kötelező?

A TB-t fizetni kötelező?

Figyelt kérdés

és minek, úgyértem már vagy 9,10éve nem voltam orvosnál.

akkor minek fizessek olyat, ami életemben nem használtam és nem is akarok.

2009. júl. 18. 12:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
62%
A TB-t minden Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező polgárnak fizetnie kell (kivéve persze a gyerekeket meg akiknek automatikusan levonják a fizetésből). Te komolyan azt hiszed kérdező, hogy más jókedvében fizet és akarja használni? Senki sem szeret orvoshoz menni, de bármikor bármi történhet és ha van egy műtét, nem biztos, hogy ha eléd tolják a számlát, hogy egy összegben fizess ki 300 ezer Ft-ot, akkor meg fogod tudni tenni. De nem kell nagy dologra gondolni, egy sima vizsgálat is benne van pár ezerbe. Nem tudom, hogy hány éves vagy, de nagyon fiatal lehetsz ezzel a felfogással. Ja, egyébként nemcsak az orvos miatt kell fizetni, meg is büntethet az APEH, ha nem fizeted.
2009. júl. 18. 20:50
 12/19 anonim ***** válasza:
És mi van azokkal, akiknek ez a néhányezer Ft is megterhelő? Nekem pl. az. Konkrétan nincs. Csalók miatt nincs.
2009. júl. 18. 20:57
 13/19 anonim ***** válasza:

"... És mi van azokkal, akiknek ez a néhányezer Ft is megterhelő? Nekem pl. az. Konkrétan nincs. Csalók miatt nincs..."

Valami olyan rémlik, hogy ilyen esetben a helyi Önkormányzat adhat igazolást az anyagi helyzetedről és akkor az APEH adhat felmentést a fizetés alól (vagy csökkenti az összeget?)...

Kérdezd meg ezt pontosan az APEH Ügyfélszolgálati telefonszámán!

2009. júl. 18. 21:15
 14/19 anonim ***** válasza:
21:15 - Ha lenne pénzem telefonálni... Az internet se az enyém, mielőtt visszakérdez bárki, hogy az honnan van.
2009. júl. 18. 21:20
 15/19 A kérdező kommentje:

"Te komolyan azt hiszed kérdező, hogy más jókedvében fizet és akarja használni? Senki sem szeret orvoshoz menni, de bármikor bármi történhet és ha van egy műtét, nem biztos, hogy ha eléd tolják a számlát, hogy egy összegben fizess ki 300 ezer Ft-ot, akkor meg fogod tudni tenni. De nem kell nagy dologra gondolni, egy sima vizsgálat is benne van pár ezerbe."

Kedves hozzászóló előbb olvasod el a hozzászólásaimat is a kérdéshez:

"és ha írnék egy nyilatkozatot hogy hagyjanak meghalni ha baleset ér. ez az én döntésem, ha nem egyeznek bele akkor az sértik a szabadságomhoz való jogot, nem? "

Tovább hogy fizessek, amiről nem tudok információt szerezni. nem tudom mit kell elküldenem, mert a béna tájékoztatás és a béna apeh honlapon semmit se lehet megtalálni(na jó 1-2óra után megvolt).

na azt pénz nem ismerősnek "küldenék" meglátnád mennyi pénz lenne a kórházakra.

És ha kifizetem a 300k forintos számlát, az nem a te dolgod. inkább mint egy ilyen béna közellátásért fizessek és még abba is belebetegedik az ember hogy ott vár 1-2 órát hogy felírjanak több ezer forintos gyógyszert.

ja béna szó nem stimmel mindenhova, de igyekeztem finoman fogalmazni.

2009. júl. 19. 07:22
 16/19 anonim ***** válasza:
Bizony kell! Épp ma voltam a hugommal az Apehnál, mert lejárt a munkanélkülisegélye, és nincs semmi munkája, így saját magának kell fizetni, napi 150 ft, havi 4500 ft.
2009. júl. 20. 19:03
 17/19 anonim ***** válasza:
Van itt olyan aki hosszabb nem fizetés után kezdett el fizetni? Nekem nincs munkám jóideje, de van bejelentett állandó lakcímem ezért kötelező lenne fizetni de ha most visszamenőleg kifizettetnek x ft-ot rosszul leszek. Ha járt valaki hasonló cipőben kérem írjon!
2010. ápr. 19. 11:18
 18/19 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom hogy visszamenőleg is ki kell fizetni, de hogy mennyi időre arról nincs tudomásom.
2010. ápr. 20. 12:39
 19/19 anonim válasza:
Mi most szembesültünk ezzel a problémával. Férjem több mint tiz éve munkanélküli. Évekkel ezelőtt csökkent munkaképességet állapitottak meg nála, de később nem ment el felülvizsgálatokra. Most a mult héten tüdőgyulladása volt és ott közölte az orvos, hogy nincs biztositása. Eddig is járt orvoshoz, irtak neki gyógyszert, és soha senki nem szólt. Mit lehet most tenni? Én viszonylag kis keresetü vagyok, nem tudom visszamenőleg kifizetni, ha a nyakunkba varrják . Még azt sem tudom hogy fogom kifizetni a férjem helyett - mivel neki semmilyen jövedelme nincs. Egyáltalán lehet valahol valamilyen cimen mentességet kérni?
2012. aug. 21. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!