Szerintetek, hogyan csináljam? Ti hogyan számoljátok ki a visszajárót?
Szerintem számológép, ha ilyen bizonytalan vagy.
Marha egyszerű. 1572 ft-ot kell fizetnie a vendégnek, ad 5000-et. Beírod, hogy 1572 - 5000 = -3425 -->ennyit adsz vissza.
De a legjobb, hogyha csinálsz magadnak egy kis sémát, amit MINDIG követsz. Én pl. így csinálom:
Vevő fizet
Ha nem pontosan fizet, hanem vissza kell adnom akkor LETESZEM a pulton belül a pénzt úgy, hogy a vevő is láthassa. SEMMIKÉPP ne rakd még be a kasszába.
Majd számolok és visszaadom a visszajárót.
Így nem tudnak a brazilok sem reklamálni, hogy "tezsvírem 10-essel fizettem azt' ötösből acc vissza he' "
A visszajárót pedig mindig kiteszem a pulton a pénztartóba és közben hangosan mondom, hogy köszönjük a vásárlást / fogyasztást, ennyi és annyi a visszajáró és szétterítem, hogy láthassa, hogy annyit kap vissza amennyit kell.
Egyáltalán nem hinném, hogy hülyének néznének, így legalább biztosak lehetnek benne, hogy nem fogsz rosszul visszaadni. :-)
Na meg a számológépet ha akarod, el is hagyhatod egy idő után, de addig mindenképp érdemes, amíg bele nem jössz illetve meg nem nyugszol. :-)
Hát egy zenés klubban nem életszerű, hogy két forintra végződne bárminekis az ára :)
A számológépre rá lehet szokni. Ha a józsefvárosi piacon hat elemivel megy a visszaadás, akkor Neked is menni fog.
# 14
Jóvan' na csak szemléltettem :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!