Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek, hogyan csináljam?...

Szerintetek, hogyan csináljam? Ti hogyan számoljátok ki a visszajárót?

Figyelt kérdés
Ma estétől pultosként fogok dolgozni.Talán az ami nagyon zavar a pénz visszaadás, nem azért mert nem tudok számolni,hanem sietni akarok majd és talán elszámolom.Ettől nagyon tartok.:/
2012. júl. 30. 09:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szerintem számológép, ha ilyen bizonytalan vagy.

Marha egyszerű. 1572 ft-ot kell fizetnie a vendégnek, ad 5000-et. Beírod, hogy 1572 - 5000 = -3425 -->ennyit adsz vissza.

De a legjobb, hogyha csinálsz magadnak egy kis sémát, amit MINDIG követsz. Én pl. így csinálom:

Vevő fizet

Ha nem pontosan fizet, hanem vissza kell adnom akkor LETESZEM a pulton belül a pénzt úgy, hogy a vevő is láthassa. SEMMIKÉPP ne rakd még be a kasszába.

Majd számolok és visszaadom a visszajárót.

Így nem tudnak a brazilok sem reklamálni, hogy "tezsvírem 10-essel fizettem azt' ötösből acc vissza he' "

A visszajárót pedig mindig kiteszem a pulton a pénztartóba és közben hangosan mondom, hogy köszönjük a vásárlást / fogyasztást, ennyi és annyi a visszajáró és szétterítem, hogy láthassa, hogy annyit kap vissza amennyit kell.

2012. júl. 30. 10:31
 12/16 A kérdező kommentje:
nem nézne hülyének a fönök,ha kiteszem a pultra a számologépemet? most komolyan?
2012. júl. 30. 10:54
 13/16 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem hinném, hogy hülyének néznének, így legalább biztosak lehetnek benne, hogy nem fogsz rosszul visszaadni. :-)

Na meg a számológépet ha akarod, el is hagyhatod egy idő után, de addig mindenképp érdemes, amíg bele nem jössz illetve meg nem nyugszol. :-)

2012. júl. 30. 11:07
 14/16 anonim ***** válasza:
11-es, eleve 3430 Ft-ot kellene visszaadni 1572 Ft fizetendő esetén, szóval nagyon jó volt a tanács... :)
2012. júl. 30. 13:10
 15/16 anonim ***** válasza:

Hát egy zenés klubban nem életszerű, hogy két forintra végződne bárminekis az ára :)

A számológépre rá lehet szokni. Ha a józsefvárosi piacon hat elemivel megy a visszaadás, akkor Neked is menni fog.

2012. júl. 30. 18:18
 16/16 anonim ***** válasza:

# 14

Jóvan' na csak szemléltettem :P

2012. júl. 30. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!