Úgy értem, ha eladók vagytok. Én három hete kerültem egy céghez és kezelem a pénztárgépet is és frankón ideges vagyok, amikor sokból kell visszaadni...
2009. okt. 28. 19:23
1/8 anonim válasza:
kereskedelmet tanulok szóval engem is érdekelne várjuk a
válaszokat
szerintem a pénztárgép kiszámolja a visszajáró összegét
2009. okt. 28. 19:43
2/8 anonim válasza:
Szia! Én is eladó voltam. Legkönnyebb hogy kiegészíted egész összegre. Pl. ha 5430ft-ért vásárol és 20 ezressel fizet akkor visszaadsz először 70 ft-ot akkor 5500. Utána adsz még ötszázat akkor már 6000. És utána visszaadsz 14 ezret. Így a legkönnyebb.
2009. okt. 28. 19:45
3/8 A kérdező kommentje:
19:43: ez nem olyan pénztárgép, ez nem számol ki semmiféle visszajárót, neked kell fejben, miközben a vevő ott vár MÖGÖTTED!!!!
nagyon stresszes, a vérnyomásom végig az egekben...
2009. okt. 28. 23:48
4/8 anonim válasza:
mondjuk ha 15650 ft és 20000el fizet
ugy kezdem hogy 20ból ugye 5 ezer marad és azt kell felosztani!
15ezer fölött van marad 4ezer 600 fölött van tehát nem 400 hanem 300 és ugye maradt egy 50es a végén=4350 ft a visszajáró!persze ugy könnyű hogy látod és esetleg először lehet gyorsabban meg ha leirod a számokat is egyesével ahogy számolod mert akkor nem felejted el!
2009. okt. 28. 23:55
5/8 anonim válasza:
Én úgy tudom legyegyzerübben kiszámolni, hogy a fizetendő összeg minden számjegyéből levonok egyet visszafelé, és az a visszajáró. Tehát ha 20 ezressel fizet mondjuk 5765 forintot akkor visszafele számolva 14235. Minden számjegyből le lett vonva egy ha megfigyelitek! Ezt begyakorlom mert mindig igy müködik, igy ránézésre fogok tudni visszaadni és nem kell fejben össze vissza számolgatnom mert abban nehéz összekeveredni. Felelősségteljes munka a pénztárosoké. Saját vagyonával felel. Nekem is ki kellett fizetnem a 6 ezer forintot a sajátomból. Vagyis aznap ingyen dolgoztam...
2014. máj. 30. 12:50
6/8 anonim válasza:
könnyű összekeveredni*
úgy értettem ezt a levonós módszert, hogy amit kiegészitesz egészre abból mindig levonsz egyet 1000- 653 kerekitve 655 forintnál ez 543 gyorsan megforditom magamban 345 forint a visszajáró. Nehéz mert mióta az ötös a legkisebb azóta a kerekitéseket is fejben kell tartanod és belekalkulálni.
2014. máj. 30. 12:53
7/8 anonim válasza:
Ez elég szavaros lett megpróbálom érthetőbben leirni na szóval annyi a lényeg, h egyesével nézem a számokat és mindent felkerekitem 10-re az utolsó számjegy kivételével mindegyikből levonok egyet!! Én vizuális tipus vagyok nekem csak igy megy ha "látom" igy a fejemben h mennyit kell visszaadni, nem megy ugy mint a többieknek, hogy leszámolom :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!