Az alábbi helyzetben elővesznek valakit? (tesco)
többször volt már, hogy figyelmetlen fiatalkák elkövettek (volna) bakikat az én javamra, ha nem figyelmeztetem őket:
egyszer 1000 Ft-al fizettem, 10 000 ből akart visszaadni :P
egy másik jeles alkalommal pedig vagy 3-4 ezer ftnyi mirelit árut csak úgy simán átemelt zacskóstul a pénztáros az egész leolvasó berendezés fölött, mert félreértette, hogy "a zacskó (a hőzáró jegesmedvés) a miénk"...
de mi lett volna ha bejátszom, hogy én pl. ezt a drága mirelitekkel teli zacskót simán elviszem, anélkül hogy szóltam volna a bakiról? megúszhatja/tom vagy szegénytől vonják le?
Valamennyi kerete minden pénztárosnak van, de ha gyakran elöfordul ilyesmi, akkor ki kell fizetnie, illetve elküldik.
Nagyon szép töled, hogy figyelmeztetted öket, gondolom, tanulnak belöle.
Ha 1000 helyett 10 000 -ből ad vissza az kassza záráskor azonnal megjelenik hiányként és kifizettetik vele.
Ha nem blokkol be valamit a gépbe az kasszazáráskor nem dem derül ki ,abból leltárhiány lesz.Ez leltár után a kollektívával fizettetik ki.
Ha mész ki csipog ha valamit nem fizettél ki, nem? Mirelitre értem.
Szép tőled hogy szóltál, mindenkinek így kéne. Tévedni emberi dolog, ki mivel bánik....
Akár hiánya van,akár többlete a pénztárosnak,felelősségre vonják. Ha többször előfordul,akkor elküldik. De a Tescoban (lehet,hogy másutt is) van kamera a pénztár fölött. Megtudják állapítani,milyen pénzt vesz át a pénztáros,ahogy azt is, ha nem "húzza" le az árút.
Ha nem szólsz semmit neki,akkor az állásába is kerülhetnek neki.
"Ha mész ki csipog ha valamit nem fizettél ki, nem? Mirelitre értem."
miért csipogna? szerintem ruhán és drága alkoholon kívül (+ a műanyag kosárba belül) semmihez nincs csipogó erősítve
meg amúgy is írtam, hogy a leolvasó fölött húzta át (és még vissza is stornozta a hőzáró zacskót :D)
2. ki(ke)t takar ez a kollektíva?
5. és ha realizálják a hiányt, akkor végig nézik az összes kamerafelvételt, hogy hol történt baki? mert felteszem nem veszik ott rögtön észre...?
apropó, mi van ha már kiadta az árut/árukat majd kis fázis késéssel jön rá, hogy hibát követett el?
kezelhetem úgy a helyzetet, hogy ez az ő hibája és felelőssége, majd legközelebb jobban figyel?
vagy mi van ha a kamerán azonnal észreveszik a bakit? tehetnek valamit ellene?
pusztán elméleti szinten érdekelnek ezek a szélsőségek :)
A vonalkód csipog, nem csak azok a kütyük amiket leszednek. Egyik ismerősömmel jól kicsesztek:
jól bevásároltak, tele a kocsi, és csipogott kifelé. Kipakoltattak mindent, meglóbálták a masina előtt, kivittek mindent, semmi nem csipogott. Kitolták az ÜRES kocsit, az csipogott! Egy darabig nézegették, aztán megtalálták az elejére ragasztott vonalkódot. Haha....
Szegények sokáig ott voltak, tételesen átnéztek mindent, stb, mindenki őket nézte, nagyon vicces...:-( Utólag poén, de ott akkor nekik
A vonalkód nem csipog. Hogy a fenébe tudna egy vonalkód csipogni?
Vannak áruvédelmi eszközök, amikre a kapu bejelez. Ezeket a pénztáros manuálisan távolítja el, vagy lehúzza egy mágnespadon. De semmi köze nincs ahhoz, hogy be lett-e ütve a gépbe.
Másik dolog:
Ha konkrétan pénzbeli hiány van a kasszában, az nem túl nagy rejtély. Van egy összeg, aminek benne kell lennie az aznapi eladások alapján, és van, ami benne van. Szóval ha rosszul ad vissza a pénztáros, akkor az rögtön záráskor kiderül. Bár megnézném azt a pénztárost, aki 1000-est 10000-esnek néz...
Ha valamit nem üt be a pénztáros, akkor arról a gép nem tud, így nem is lehet hiánynak elszámolni. Ez ellen úgy védekeznek, hogy minden kassza fölött van kamera, és szúrópróbaszerűen figyelik, hogy mit ütött be a pénztáros a gépbe. Elég kicsi rá az esély, hogy egy ilyen kiderüljön, és ha akkor nem derül ki, akkor már soha nem fog. A leltárban nyilván hiány lesz, de nem lehet utólag senkire rávarrni. Ilyen meg nincs, hogy kollektív hiány, amit mindenkitől levonnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!