Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van valami amire nagyon oda...

Van valami amire nagyon oda kell figyelni Ebay-en?

Figyelt kérdés

Valami apró betűs rész és társai, amin könnyen átsiklik az ember és emiatt pórul jár. Vagy 1-2 dolláros vásárlásnál/licitálásnál nem kell ilyentől tartani?

Konkrétan arra akarok kilyukadni, hogy tényleg annyit fizetek-e amennyi oda van írva ár vagy számoljak más költségekkel is?

2012. júl. 18. 23:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha konkrét dolgokat keresel, mindig felugrik egy ablak, amiben megadod, hogy Magyarországról rendelsz, így csak azok a termékek jelennek meg, amelyeket ki is tudnak szállítani ide. Megnézed az árat és ha van, akkor alatta a szállítási költséget. A kettő összege megadja, hogy összesen mennyit kell fizetned, nem számolnak fel rá semmit.

Ez mind kis tételre igaz, nagyobb értékű dolgoknál a határnál vámot is kell fizetni, de azt nem tudom konkrétan hogy működik. 1-50$ még semmi esetre sem vámköteles. :)

2012. júl. 18. 23:30
 2/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Sajnos erre nagyon könnyen rá lehet kattanni, most is egy csomó mindenre licitáltam, persze csak ilyen centes dolgokra:D

Kicsit ilyen túl szép, hogy igaz legyen érzésem van 1-2 terméknél, ezért is kérdeztem, de akkor nincs mitől tartanom.

Persze csak ésszel tudom:)

2012. júl. 18. 23:36
 3/13 anonim ***** válasza:
55%
A licithez jó nagy szerencse kell, hogy összejöjjön olcsón a dolog. Állítsd be keresésnél, hogy "buy it now", így az azonnal megvehető dolgokat listázza ki, konkrét árral. :)
2012. júl. 18. 23:43
 4/13 anonim válasza:

Figyelj oda az eladó százalékára (én 90 százalék alatt nem rendelek, inkább 95% fölöttitől szoktam), meg az aukció leírására.

Én az ékszerekre kattantam rá. Rendeltem 20, 30 centért is dolgokat, eddig egyetlen dolog nem jött meg a kb 15-ből. De írtam az eladónak, és megkérdezte, hogy újra elküldje nekem a nyakláncot, vagy utalja vissza a pénzt nekem.

2012. júl. 19. 07:48
 5/13 anonim ***** válasza:

Licitálásnál általában az utolsó órában megy fel a termék ára.

A postaköltségre figyelj oda meg az eladó megítélésére.

2012. júl. 19. 12:08
 6/13 anonim ***** válasza:

Ott van az ár meg a postaköltség, mást nem kell fizetni.

Nekem voltak dolgok néha amik elkerülték a figyelmem... de nem ár, hanem a leírásban. Mindig olvasd el. Pl egy szép ezüst nyakláncot találtam egyszer, de mint kiderült az ár csak a nyakláncon lévő ócska medálra vonatkozott. Mivel megnyertem a licitet és fizettem, utána jöttem rá, hogy mivan, rögtön írtam az eladónak, hogy bocsi, elnéztem, és visszaküldte a pénzt.

2012. júl. 19. 12:43
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ!

Én is szoktam figyelni, hogy az eladó "hány százalékos":), meg mindig úgy állítom be, hogy csak a free shipping-esekett mutassa.

Most nyertem is egy licitest, kíváncsi vagyok hogy mi lesz. Direkt írtam az eladónak, hogy megkapta-e a pénzt stb, erre visszaír valami sablonválaszt, amit eddig is tudtam.

2012. júl. 19. 16:26
 8/13 anonim válasza:
Az ebay is kijelzi, hogy fizettél-nem fizettél. Én úgy vásároltam eddig, hogy rá kellett kattintani a pay now-ra, ott paypalon keresztül lehetett fizetni: konkrétan a termékért, nem is lehet átállítani az összeget. Nincs olyan, hogy nem kapja meg az eladó.
2012. júl. 19. 21:02
 9/13 A kérdező kommentje:
Igen azt jelezte is, hogy paid, csak nem tudom mennyi idő alatt ér oda a pénz. De néztem a Paypal status-t és ott már shipped van, szóval akkor elvileg minden rendben:)
2012. júl. 19. 21:28
 10/13 anonim ***** válasza:

Az eBay egy mesekonnyu vasarlasi felulet. A Kinabol erkezo cuccok pedig tenyleg centekbe kerulnek (csak sokat kell rajuk varni).

Ami a vamot illeti az elso valaszolo teved; mikor legutobb megkerdeztem, azt mondtak 21 dollar feletti termekek vamkotelesek. (persze a vamosoknak nincs idejuk minden csomagot megallitani, de ha a tiedet megfogjak (es tobb mint $21) akkor fizetni kell!) Ezt nem lehet trukkoskodessel elkerulni sajnos.

En tobbszaz termeket vettem mar, de a 97%-os eladokat nem is nezem. Nincs idom meg azzal is tokolni, hogyha valami nem jol sul el, akkor utanajarni. A 100%os eladok a legjobbak, de a 98.5% is eleg jo meg.

Ha valami nagyon megtettszik es csak par eladonal kaphato, de mindegyikuk 99%alatti, akkor az alapjan valassz hogy melyik mikor kapott negativ visszajelzest (feedback). Amelyik minel regebben kapott negativot attol vasarolj. Emberek ok is, kovetnek el hibakat, de ha olyan eladot talalsz aki az elmult 2 honapban tobb negativot is kapott, mert pl. nem kuldi vagy rosszul kuldi a cuccot, azokat inkabb felejtsd el.

Amikor te a Paypalon belul rakattintasz, hogy pay now, akkor az elado 10 masodpercen belul kap egy emailt, hogy penz allt a hazhoz. Szoval neked semmi dolgod azutan, hogy fizettel, csak annyi hogy argus szemekkel figyeled a postast es ha megjott a cucc es happy vagy, akkor pozitiv feedback-et hagysz az eladonak. Ha van meg ?-ed, kerdezz nyugodtan :)

2012. júl. 21. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!