Milyen gyakori az irodai munkahelyeken az, hogy hétvégéken a cég képviseletében el kell menni ide oda, pl. focizni meg minden, hallottam egy ilyen hülyeséget. Ez milyen irodai munkákra vonatkozik, adminisztrativra nem ugye?
Ha meg tudod indokolni miért nem mész akkor nem kötelező, de ha sokszor lemaradsz az feketepont. Nem lehet minden alkalommal esküvő-temetés.
Ha nem mész el a csapatépítésre akkor kilógsz a sorból, szerintük nem tudsz beilleszkedni a kollégák közé, kihúzod magad a "kellemes" feladat alól is, mi lesz így a kellemetlenekkel.
Ráadásul 1000 ember pályázhat a helyedre akik minimálbérért örömmel mennének vasárnap délután féllábon ugrálni a kollégákkal.
Nagyobb cégeknél szoktak ilyeneket szervezni, valahol reggeli torna van, valahol kocogás az épület körül munkaidő közepén. Mondjuk ezek legalább nem az ember hétvégéjét viszik.
:) Jópofa, egyik válasz generálja a következő kérdést.
Megjegyzem, a foci, mint ahogy a válaszomban is említettem - egy másik kérdésemben - a cég képviseletében történik. Mivel felelős beosztású adminisztratív dolgozók vannak, ez kb. a középvezetői szint feletti rész.
És a részvétellel pont azt mutatja meg a cég, hogy "ott van" egy jótékony futáson, egy focibajnokságon (amely szintén jótékony célú) stb.
Az a baj, hogy te k.vára nem vagy csapatjátékos. Ugyanis ezek a dolgok nem "kötelezőek", hanem a közösséghez tartozást szolgálják. Heti 3x1 óra sport amúgy sem árt. Itt nem fizetsz terembérletet, nem fizetsz nevezési díjat. Annyit kell tenned, hogy elmész, és áll mindent a cég... Legyen szó úszásról, futásról, fociról, teniszről vagy éppen csapatépítésről.
Szóval ha neked nyűg ez az egész, keress boxos irodát, ahol azt sem tudod, hogy hogy hívják a szomszédod, és robotolj. De a munka ennél több. Ha nem találod meg az ízét, akkor nem érdemes csinálni, mert csak egy monoton sz.r lesz, nem több.
Az általam említett munkahelyen heti 2 alkalommal járnak sportolni a dolgozók közösen munka után, és kb. havi 1 alkalommal járnak el reprezentálni a céget.
De ez nem "kötelező", ők ezt önként vállalták a felmerült igényre. Azért, mert valóban csapatjátékosok. És tudják, hogy ezzel erősítik a pozíciójukat, növelik a bérüket stb.
Jézusom, mennyi birka ember van...
Menjetek csak "csapatot építeni".
Az ilyenek miatt tartunk ott, ahol. Egyéniség nuku, legyen mindenki egyforma, mozduljon egyszerre, aki kilóg a sorból annak jajj... Pff, ez undorító.
Szerencsére én elkerültem eddig az ilyen helyeket, sosem mentem még gólyatáborba sem - és sosem volt bajom belőle.
Utálom az ilyen közösségi, "kötelező" megmozdulásokat, és engem aztán pisztollyal se lehetne ilyesmire kényszeríteni. Van saját életem, saját dolgom. A munkámat lelkiismeretesen elvégzem, de az életemet senki ne szervezze! Ennyi. Akinek nem tetszik, tehet egy szívességet.
Szerencsére, ahol dolgozom, mindenki így gondolkodik, így nem is zaklatnak ilyesmivel. És akármilyen hihetetlen, ettől még igenis jóban vagyunk, de csak akkor megyünk együtt fagyizni, vagy ebédelni, mikor tényleg akarunk, és csak az jön, aki akar. Aki nem akar, annak meg semmi hátránya nem lesz belőle. Lehet ezt így is.
Nyilván nem arra értettem, hogy birka, aki kötelesség miatt megy!
Hanem arra, aki ezeket kitalálja, meg szorgalmazza, és KÖTELEZŐVÉ teszi. Épp erről van szó, nem másról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!