20 éves egyetemistaként mennyi spórolt pénzetek van?
"Tudjátok, nem az a gazdag akinek van x spórolt pénze, hanem akinek annyi van hogy abszolút nem kell spórolnia. "
Hibás felfogás. A gyarapodók pontosan azért gyarapodnak, mert a bevételhez képest mindig kevesebbet költenek.
Ha minimálbért keresnek, akkor is.
19 éves vagyok (fél éve egyetemista). Egyelőre csak 500 000 forintom van. Nem származom gazdag családból. A szüleim szegények, a nagyszüleim támogatnak mindkét ágról annyival, hogy kifizessem a lakbért, rezsit, utazást és az ételt. Ez olyan havi 60-70 ezer szokott lenni, ebből mindig félre teszek 10 ezret minimum. Úgy kell csinálni, hogy először félre tenni abból, amit kapok és akkor később nem az van, hogy nincs miből félre tenni, hanem alapból kevesebből kell gazdálkodjak (mégis ugyanúgy kijövök).
Mikor elkezdtem szeptemberben, volt 300 ezrem (el nem vert gyerekkori perselypénz, locsolópénzek), a többi azóta gyűlt össze.
Jelenleg diákmunkázom. A Tesconál vagyok 6 órában árufeltöltő. Havi 40 ezret kapok durván, néha kicsivel többet. Ezt a pénzt mind félre teszem. Az órák az előző és a következő félévben is hétfőn délelőtt tíztől csütörtök délután kettőig tartanak, így mondhatni a hét egyik felében iskola, a másik felében dolgozhatok négy napot. Este, éjszaka, mert az többet fizet. Haza kéthetente járok, két napra.
A célom, hogy 4 és fél év múlva mikor elvégzem az egyetemet, legyen már 4-5 millió forintom, amivel nekivághatok az életnek. Ennek segítségével ha akarom kimehetek külföldre munkát keresni, vagy ha akarom felmehetek Budapestre egy albérletbe munkát keresni.
Ez, a most gyűjtött pénz egyben a későbbi vagyonom alapja is lesz. Én is azt tartom, hogy az ember gazdagsága csak részben a fizetése méretétől függ. Volt olyan osztálytársam, akinek a szülei havi 1 millió nettóból sem tudtak kijönni. A gazdagoknak pont azért van pénzük, mert nem költötték el és nem is lenne, ha elköltötték volna minden drága játékszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!