Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ebből mi "bajom" lehet?

Ebből mi "bajom" lehet?

Figyelt kérdés

Üdv kérdésemet olvasgató emberek.

Szóval a helyzet az, hogy pár napja ( június 26-tól) elkezdtem dolgozni egy vállalkozónál. Nem nagy valami, 6-7 főt foglalkoztat kb.

28-29én be voltam jelentve napi bejelentőn ahogy Ő mondta ( nem is tudtam, hogy van ilyen...) de utána kijelentett.

Más sincs bejelentve és így dolgozunk napi 10 órát.

Tehát így, ha nem vagyok bejelentve milyen "bajom" származhat ebből? TB nincs fizetve vagy mi? Orvoshoz nem mehetek? Kérlek segítsetek, most végeztek 3 hete az iskolával, fogalmam nincs, hogy megy ez :)

Amúgy lehetne rendes munkahelyem, állandó, megbízható egy több 100 főt alkalmazó cégnél csak apa attól van megijedve, hogy nem lesz a szakmámban gyakorlatom... ( Ami pár hónap amúgy sem nagyon lenne szóval nem értem..)

Na szóval örülnék, ha segítenétek.

19F

2012. júl. 5. 21:35
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja bocs, június 28-tól lenne az első mondatomban, csak elírtam!
2012. júl. 5. 21:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát de így se lesz gyakorlatod a szakmában... mármint lehet, hogy gyakorlatilag lesz, de mivel fogod igazolni, ha kéri valaki? Te papíron ott se dolgozol.

Milyen bajod lehet belőle? Hát, ha lesz egy ellenőrzés a cégnél, megbüntethetnek téged is úgy, mint a munkáltatót feketemunka miatt.

TB-d szerintem még van, a diákigazolványra való jogosultságod+45 napig.

Ezt a marhaságot meg felejtsd el, hogy "orvoshoz nem mehetek", akkor is mehetsz oda, ha nincs fizetve a TB-d, az más kérdés, hogy ha TB tartozásod van, azt majd egy idő után behajtja az adóhatóság.

2012. júl. 5. 21:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Akkor lehet nagyobb baj ha ott nagyobb "munkahelyi baleset" ér.Akkor gebasz van,mert elkezdenek ellenőrizni mindent,melynek során persze a "munkáltatód"megütheti a bokáját
2012. júl. 5. 22:18
 4/8 anonim ***** válasza:

Feketemunkásnak számítasz egyértelműen.

Ettől még elmehetsz orvoshoz (TAJ-szám birtokában kötelesek ellátni), az más kérdés, hogy mivel és mikortól "tartozol" az államnak.

Ha lesz egy baleseted, vagy egy munkaügyi ellenőrzés a felügyelőségtől, akkor bizony nem csak a munkáltató üti meg emiatt a bokáját, hanem Te is. A legjobban a feketemunkát szankcionálja a hatóság.

Én váltanék a helyedben, függetlenül attól, hogy mit mond az édesapád.

2012. júl. 6. 08:35
 5/8 A kérdező kommentje:

Váltani is fogok!

Sz@r is ott lenni, egész nap a forró napon majdnem, meg én kapok minden p.csölős meg alja munkát, mivel kis "zöldfülű" kezdő vagyok még.

Hétfőn bemegyek az irodára (mert azt az üzemet festjük ahova szeretnék menni dolgozni) aztán mondom, hogy kérem vegyenek fel, XY fia vagyok :D Remélem, ha meghallják akkor kicsit előnybe kerülök.

Nagyon nem szeretnék így "tartozni" se az államnak se senkinek :S

Köszönöm nektek, felpontozlak mindnyájotokat.

2012. júl. 6. 17:43
 6/8 A kérdező kommentje:
És akkor még 45 napig ( gondolom a szakmunkás vizsga végétől indul, onnantól nem vagyok már "iskolás") van TB-om, ha ez le telik akkor jelentkezni kellene a munkaügyi központban, hogy kapjak újra, ugye?
2012. júl. 6. 17:50
 7/8 anonim ***** válasza:

Attól nem lesz TB-d, ha jelentkezel a munkaügyiben, csak ha kapsz tőlük valamilyen ellátást. Ehhez legalább 365 nap bejelentett munkaviszony kell az elmúlt 3 évben, ha jól sejtem, ebből eddig 2 napod van. Ha munkáltatód nincs aki fizesse utánad, akkor neked kell, 6390 forint havonta.

De ha nyáron végeztél a sulival, akkor a következő tanév kezdetéig+45 napig van TB-d, elvégre a diákod szeptemberig, vagy októberig jó. +45 nap, az november vagy december körül van.

2012. júl. 6. 21:51
 8/8 A kérdező kommentje:

Na mindegy. Keresek rendes munkát aztán nem kell ilyenekkel sz@rozni :)

Köszi emberek.

2012. júl. 7. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!