Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Társadalmi egyenlőtlenségek?...

Társadalmi egyenlőtlenségek? Nem értem.

Figyelt kérdés
Nem rég akadtam rá egy oldalra,és kamasz fejjel nem értek valamit,ugye a mi anyagi helyzetünk abszolúte nem valami fényes,de rájöttem,hogy fényesebb mint azt el tudnám képzelni,ráakadtam egy oldalra ahol mindenféle cuccokat csereberélnek akár kajára is (1kiló cukorra,1 liter olajra....) és teljesen elborzasztott,már az is,hogy ők (ami elég sok ember) szó szerint napról napra élnek,akkor a középiskolás osztálytársaim 95%-ának hogy-hogy megvan a lehetőségük,hogy mindenféle csilivili Converse,Bershka,ZARA,DC ruhákban,Converse cipőben és okostelefonokkal járkálnak,úgy,hogy délutánonként gyros-ozni járnak?Természetesen nem mindenki élhet szerény életkörülmények között,de ezt nem értem!
2012. jún. 25. 00:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nagyon egyszerű kérdező,mert aki gazdag és sikeres az MEGDOLGOZIK érte,igen ezt a sok proli sose fogja fel.

Mesélek egy kicsit,én vállalkozóként dolgozok plusz mellette saját biznisz még pluszban 3-an csináljuk,volt,hogy SZOMBATON este 10-kor edzésről hazaérkeztem és hajnali 5-ig még dolgoztunk számoljunk csak egy kicsit.Az 7óra meló egy munkanap,kérdezem én,ezt hány ilyen megmondó ember csinálná?

Egy sem,mert kellene a magyarnak a siker a sok zsé,a villogás,de TENNI érte semmit se hajlandó.

There is no free lunch-ezt minden oszlopra kitenném.

Kifogásokat a legkönnyebb gyártani,csak a sikeres ember megoldásokat keres az átlag meg kifogásokat.

Inkább otthon ülnek és szídják a sikeres embereket,, köcsög újgazdag",meg hasonlók.

Csak tudjátok ha ti fele annyit beletennétek a munkába akkor nem bruttó 100-ból énétek és ez biztos,csak tenni tenni és tenni kellene érte,akár napi 12órát is pluszban dolgozni.

Kedvencem még,a ,,nem tisztességes úton szerezte",annak tuti fingja sincs,hogyan kell pénzt keresni,vagy lusta tenni érte,és nem tud dolgokat beáldozni.

És az is igaz,hogy minnél sikertelenebb az mebr minnél tanulatlanabb annál több gyereket vállal,csak nem gondol rá,hogy mibül fognak élni,szeretetből nem lesz az asztalon tyúkhúsleves.

Aki jómódú az megtervezi a családot is,engem is leszólnak,hogy majd csak 40éve felett akarok gyereket,igen lehet kséő,de az a gyerek beszélni fog 4-5 nyelven,külföldön fog tanulni,és nem az lesz a probléma,hogy ,,most akkor én eszek vagy a gyerek vagy az asszony egy szelet vajaskenyeret".

Ezen kellene elgondolkodni

24Ffi

2012. jún. 25. 10:04
 12/14 anonim ***** válasza:

"akkor a középiskolás osztálytársaim 95%-ának hogy-hogy megvan a lehetőségük,hogy mindenféle csilivili Converse,Bershka,ZARA,DC ruhákban,Converse cipőben és okostelefonokkal járkálnak,úgy,hogy délutánonként gyros-ozni járnak?"

Úgy, hogy az osztálytársaid "brand whore"-ok. Magyarul talán a "divatk*rva" a megfelelő kifejezés rá. Ezzel akarják mutatni, hogy milyen menők, közben meg a pénzt nem tudják kezelni, nem tesznek félre. Később majd, mikor már nem tudják anyucit-apucit fejni, akkor majd a férjüket fogják, mert dolgozni az kakis, de "tökig adidasban" kell járni, mert az fontos.

Tisztelet a kivételnek, de nagyon elharapódzott mostanában ez a trend.

Véleményem szerint aki csak a márka miatt vesz meg egy ruhát, az egy idióta. De ugye az emberi hiúság határtalan. Erre pedig milliárdos üzletet lehet építeni (ezt teszi az összes presztizs márka).

2012. jún. 25. 10:17
 13/14 anonim ***** válasza:

"Véleményem szerint aki csak a márka miatt vesz meg egy ruhát, az egy idióta."

Hát nem a magadfajták miatt fog a gazdaság fellendülni. Képzeld, vannak sokan, akiknek a minőség és a kényelem -amit gyakran pont egy bizonyos márkanév garantál- sokkal fontosabb, mint hogy a legolcsóbb szirszart vegyék. Te vagy idióta, ha szerinted csak úgy jó, ahogyan te élsz.

2012. jún. 25. 13:52
 14/14 anonim ***** válasza:

Utolsó: nem a legolcsóbbat kell megvenni, van egy középút.

De hogy egy akármilyen márkájú ruha nem ér háromszor annyit csak a márka miatt, az biztos. A 4000 Ft-os farmernadrág is ugyanolyan, mint a 20 ezres Levis. Se tovább nem tart, se nem szebb. Még a Mythbusters is bebizonyította.

Ha valaki azért vesz meg egy ruhát, mert tetszik neki és jól áll, az rendben. De a "xy márkán kívül mást nem veszek" hozzáállás erős sznobizmusra vall.

A márka sok esetben jelent minőséget, ellenben a ruházatnál a minőségben sokkal kisebb különbség van a márkás és márkátlan között, mint az árában. Egy logó miatt nem fizetek háromszor annyit.

Speciel én egy sima sportcipőért sem adnék 5 jegyű összeget, mert nem tart annyival tovább.

2012. jún. 25. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!